Ziraat Odası'ndan 'İthal Et' Tepkisi

Devrekani Ziraat Odası Başkanı Orhan İshakbeyoğlu Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın 12. Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı açılışında sarf ettiği et fiyatlarının disipline edilebilmesi amacıyla et ithal edilmesine yönelik sözleri üzerinde açıklamalarda bulundu.

  • 591
Ziraat Odası'ndan 'İthal Et' Tepkisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ın et ithal edilmesine yönelik izin verilebileceği yönündeki açıklamalarının büyükbaş hayvan üretiminde önemli bir potansiyele sahip olan Devrekani hayvan üreticilerinde büyük tedirginliğe yol açtığını ifade eden Devrekani Ziraat Odası Başkanı Orhan İshakbeyoğlu, et ithalatına izin verildiği takdirde üreticilerin büyük sıkıntı yaşayacağına vurgu yaptı.

Girdi maliyetleri düşünüldüğü zaman şu an et piyasasında bulunan fiyatların üreticilerin alın terini ancak karşıladığını belirten Orhan İshakbeyoğlu: “Şu anda canlı hayvan kesimi 24 TL civarındadır. Büyükşehirlerde yoğun bir şekilde bulunan alışveriş merkezlerindeki yüksek et fiyatları gerekçe gösterilerek et ithal edilmesini ve faturanın Türk çiftçisine kesilmesini doğru bulmuyoruz. Bu şartlar altında ithal etin ülkemize girişinin önünün açılıp üreticimizi mağdur etmek yerine ticaretin ahlak kurallarını aşarak tüketicilerimizin çok yüksek fiyata et tüketmelerine sebep olanlara karşı devletimizin gerekli kontrol ve düzenlemeleri yapmasının daha doğru olacağına inanıyoruz” dedi.

Bir çiftçi kuruluşu olan Devrekani Ziraat Odası olarak et ithaline izin verilmesinin doğru olmadığına inandıklarının altını çizen İshakbeyoğlu: “Et ithalatına izin verilmesi sonrasında Türk çiftçisi ve et üreticisi büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalacaktır. Bu uygulama sonucunda kazanan Avrupa ülkeleri et üreticileri olurken kaybeden Türk çiftçisi, Türk et üreticisi olacağını kanaatindeyiz” diye konuştu.

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)