22 sanıklı suç örgütüne ceza yağdı

Kastamonu'da suç işlemek için örgüt kurdukları gerekçesiyle haklarında dava açılan 22 sanıklı dosyada mahkeme heyeti kararını açıkladı.

  • 1885
22 sanıklı suç örgütüne ceza yağdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Araç Cumhuriyet Savcılığı tarafından çeşitli zamanlarda suç işlemek için örgüt kurdukları gerekçesiyle örgütün kurucu lideri N.Y. ile 22 sanık hakkında dava açıldı. Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek beraatini istedi.

Tanık ve sanıkları dinleyen mahkeme heyeti, örgüt üyeliğinden N.K.’yi yeterli delil bulunamadığından beraatine karar verirken, kumar oynaktan 2 ay 15 gün, tefecilikten 3 yıl 1 ay 15 gün ve 7 bin 500 TL para cezası, ruhsatsız silah kullanmaktan 1 ay 22 gün ve 275 TL para cezası verdi.

Mahkeme heyeti, ayrıca A.G.’ye iki ayrı gasp suçunu işlediği gerekçesiyle 10 yıl ve 8 yıl 4 ay hapis cezası, tefecilikten 2 yıl 1 ay hapis cezası ile 5 bin TL para cezası, A.G.’ye gasp suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezası ile tefecilikten 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası ve 7 bin 500 TL para cezası, Ş.D.’yi gasp suçunu işlediği gerekçesiyle 10 yıl hapis cezası ile tefecilikten 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası ile 7 bin 500 TL para cezası, Ş.T.’yi gasp suçunu işlediği gerekçesiyle 10 yıl hapis cezası, F.A.’yı gasp suçunu işlediği gerekçesiyle 10 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme heyeti, diğer sanıkları da çeşitli zamanlarda işlenen tefecilik, kumar ve ruhsatsız silah taşıma suçlardan 3’er yıla kadar hapis cezasına çarptırdı.

Vedat İKİZOĞLU