Baltacı, 'Bayramı yakışan şekilde kutladık'

Kastamonu Belediyesinin 23 Nisan özel şenliğinde çocuklar doyasıya eğlendi. Başkan Baltacı, 'Bayramı Kastamonu'ya yakışan şekilde kutladık.' dedi.

  • 1533
Baltacı, 'Bayramı yakışan şekilde kutladık'

Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yılı dolayısıyla Kastamonu Belediyesi tarafından özel olarak organize edilen Çocuk Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Çocukların bayramlarını doyasıya yaşadığı ve eğlendiği etkinlikler Belediye Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Çocuk şenliğinde; maskot gösterileri, sahne gösterileri, kukla gösterileri, illüzyon gösterileri düzenlendi.

Baltacı, 'Bayramı yakışan şekilde kutladık'

Kurulan şişme oyun parkında ise çocuklar doyasıya vakit geçirdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı doyasıya yaşayan çocukların mutluluğu yüzlerinden okunurken Kastamonu Belediyesi ekipleri çocuklara, patlamış mısır, pamuk şeker, balon, Türk Bayrağı dağıttı.

Baltacı, 'Bayramı yakışan şekilde kutladık'

23 Nisan’ı Kastamonu’ya ve Türkiye’ye yakışır şekilde kutladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hasan Baltacı, çocukların mutluluğundan duyduğu sevinci dile getirdi.

Kutlamalarda müthiş bir heyecanın ve umudun olduğunun da altını çizen Başkan Baltacı, Çocuk Şenliği’nde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Baltacı, 'Bayramı yakışan şekilde kutladık'

"Sevgili çocuklar değerli Kastamonulular hepinizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. 12 yıl aradan sonra yeniden bu ulusal bayramı, çocuk bayramını bize yakışan bir şekilde, Kastamonu’ya Türkiye’ye yakışan bir şekilde, onu bize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’e yakışan bir şekilde stadyumda kutladık. Stadyumda gerçekleştirilen kutlamalarda müthiş bir heyecan vardı, müthiş bir umut vardı, müthiş bir coşku vardı. Bugün burada belediyemizin düzenlediği bu etkinlikte de aynı heyecan, aynı coşku var. Hepinize teşekkür ediyorum bunun için. Atatürk, Ulusal Egemenliği çocuklara armağan etti. Çünkü şunu çok iyi biliyordu ki bir ulus egemen olmazsa onun bedelini en fazla çocuklar öderler. Bunu bu coğrafyada yaşadığımız acı ve kötü olaylarla görüyoruz. Bugün misafir ettiğimiz başka ülkelerden çocuklar var. Başımızın tacı. Ama biliyoruz ki o çocuklarda kendi ülkelerinde barış içinde, huzur içinde, güven içerisinde yaşamayı hak ediyorlar. Onun için o ülkelerinde Ulusal Egemenliğiyle ilgili, barışıyla ilgili olumlu bir gelişme, olumlu adımlar olmasını temenni ediyorum. Çünkü biz şuna inanıyoruz; Yurtta sulh, cihanda sulha inanıyoruz. Barış olursa, güzellik olursa, adalet olursa çocuklar da güvende olur. Ve bizler daha nice güzel bayramlar kutlarız. Hepinize Çocuk Şenliğimize geldiğiniz için tekrar teşekkür ediyorum."

Baltacı, 'Bayramı yakışan şekilde kutladık'