Baro taleplerini sıraladı

Adalet Bakanı Tunç, Kastamonu Barosu'nu ziyaret etti. Baro Başkanı Demir, taleplerini sıralayarak çözüm istedi.

  • 1273
Baro taleplerini sıraladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Tosya Adalet Sarayı'nın açılışı ve ardından Kastamonu'daki kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret için geldi.

Kastamonu Barosu'nu ziyaret eden Bakan Tunç'u, Baro Başkanı Av. Özgür Demir, yönetim kurulu ve baroya bağlı avukatlar karşıladı.

Kastamonu Barosu Başkanı Av. Özgür Demir, ziyaretinin genel olarak yararlı olduğunu belirterek, dile getirilen talepler ve çalışmalar hakkında açıklamada bulundu.

Başkan Demir, Adalet Bakanı’nın açılış programında ve ziyaretlerinde tüm talepleri titizlikle ve detaylı biçimde ele aldığını, yardımcıları ve Bakanlık Genel Müdür ve bürokratları kanalıyla anında veri toplayarak çözüm yöntemlerinin tartışıldığını bildirildi.

Kastamonu Barosu Başkanı Av. Özgür Demir şöyle devam etti:

"Yeni yayımlanan ve özellikle ceza yargılamasında savunmanın güçlendirilmesinde önemli bir adım 
olarak değerlendirilen Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’nde yer alan ve özellikle genç avukatların görev üstlendiği CMK kapsamında atanan müdafilere maktu ücrete hükmedilmesi konusunda yaşanan tereddütlerin giderilmesi, Adli Yardım mevzuatına göre Baro tarafından görevlendirilerek görevini yerine getiren avukatlara yapılması gerekli ve yaklaşık son üç yıldır ödenemeyen Adli Yardım Ücreti ödemelerinin yapılması için gerekli çalışmaların yürütülmesi, Kastamonu İdare Mahkemesi’nin ve hakim sayısının artırılması, Kastamonu Vergi Mahkemesi kurulması, Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi’nin ve hakim sayısının artırılması, Tosya ve İnebolu ilçelerinde cezaevlerinin yeniden hizmet verebilecek duruma getirilmesi."

Baro Başkanı Demir, taleplerin Bakan ve heyet tarafından özenle ele alınmasından ötürü 
kendilerine teşekkür ederek, çalışmalara katkı vermeye hazır olduklarını ve çalışmaların takipçisi olacaklarını belirtti.

Diğer yandan Adalet Bakanı Tunç, Kastamonu Barosu Av. Seyfettin Civelekoğlu Konferans Salonu’nda yazılı 'Savunma Adaletin Temelidir' ifadesini okuyarak adalet devletin temeli, savunma da adaletin temeli olduğuna göre; 'savunma, devletin temelidir' diyebiliriz ifadesini kullandı.