Adana'da patlama: 2 şehit, 33 yaralı

Adana Valiliği'ndeki otoparkta bomba yüklü araç patlatıldı.

  • 1094
Adana'da patlama: 2 şehit, 33 yaralı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adana Valiliği otoparkında bomba yüklü aracın patlatılması sonucu 2 kişi şehit oldu. Valilik İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kamil Eskimez ile Valilik İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde görevli Uğur Temur'un da aralarında bulunduğu 33 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, saat 08.05'te Valilik makam girişi yakınındaki otoparkta 33 plakalı bir otomobilde büyük bir patlama meydana geldi. Kentin büyük bölümünden duyulan patlamayla birlikte otoparktaki araçlar yanmaya başladı.

Valilik binası başta olmak üzere çevredeki çok sayıda binanın camları kırıldı.

Saldırıda şehit olanların kimlikleri belli oldu
Patlamada hayatını kaybedenlerin valilikte görevli bahçıvan Gökhan Aygün (25) ile Göç İdaresi Müdürlüğü personeli iken OHAL Birimi'nde görevlendirilen 2 ay önce nişanlanan Kadir Kırbaşçı olduğu belirlendi.

Bombalı saldırıda hedef Adana Valisi
Vali Mahmut Demirtaş valiliğe her zamankinden 5 dakika geç gelince patlamadan kıl payı kurtuldu. Vali Demirtaş'ın valiliğe giriş saatine dakikalar kala protokol girişine en yakın noktadaki otoparkta aracın patlatıldığı belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, 33 plakalı bomba yüklü otomobil, bir kadın tarafından valilik protokol girişine en yakın otopark noktasına bırakılmasından kısa süre sonra patlatıldı. Patlamanın olduğu saatte, protokol ve koruma ekibinin valilik binası girişinde Vali Demirtaş'ı beklediği, valinin her zamanki geliş saatinden 5 dakika geciktiği ve patlamadan da kıl payı kurtulduğu ortaya çıktı.

Patlamanın ardından çalışma başlatan güvenlik güçleri çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.