CHP'li Kadınlardan 'önerge' tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Ülkü Yavzuoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda tartışmalara neden olan önerge ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

  • 776
CHP'li Kadınlardan 'önerge' tepkisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

‘Tacizi, tecavüzü, çocuk istismarını AK-LAMANIZA izin vermeyeceğiz’ diyen CHP’li Kadınlar yasa ile taciz ve tecavüzün meşrulaştırılmaya çalışıldığını kaydetti.

CHP Kastamonu İl Kadın Kolları birkaç günden beri kamuoyunda tartışmalara yol açan önerge hakkında basın açıklamasında bulundu. AK Parti iktidarında, her geçen gün kadını yok sayan yasalarla, önergelerle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ülkü Yavzuoğlu, TBMM’ye sunulan önerge ile tecavüz suçlularının aklanmasının önünün açılmaya, taciz ve tecavüzün meşrulaştırılmaya çalışıldığını söyledi.

İktidarı samimi olmaya davet ettiklerini kaydeden Ülkü Yavuzoğlu: “Sokaklarda tecavüze idam diye çığırtkanlık yapıyor, Mecliste tecavüze indirim istiyorsunuz, tecavüzcüyü ödüllendiriyorsunuz. Tecavüzü ve çocuk evliliklerini normalleştiriyorsunuz. Tecavüzcüyü ödüllendirip, hayat boyu tecavüz edebilmenin yolunu açıyorsunuz. Tecavüzler, tacizler, AKP hükümetinin koruması ile her geçen gün giderek artmaktadır. AKP'nin bu önergesi ile çocuk cinsel istismar başta olmak üzere, zorla erken evlendirilmelerin önü açılmaktadır. İnsan olan herkesin vicdanım yaralayan bu önerge derhal geri çekilmelidir” dedi.

TÜM KADINLARI ANKARA’YA DAVET ETTİ
Yasaların, ahlaka ve toplum vicdanın aykırı olamayacağına dikkat çeken Yavuzoğlu: “Düşünsenize; vücudunuzda, aklınızda, yüreğinizde, kara bir leke bırakan adamla evlenmek zorunda kalacaksınız. Bu ahlakla vicdanla açıklanabilecek bir durum değil iken, yasa ile meşru hale getiremezsiniz. Mağdurun suçluyla yaşamasının sonucu oluşacak onarılmaz yaralarını, sarmaya yasalarınızın gücü yetecek mi? Biz kadınlar tacizi, tecavüzü, çocuk istismarını AK-lamanıza izin vermeyeceğiz. Tacizi ve tecavüzü meşrulaştıran AKP'nin önergesine, hayır demek için sadece kadın olma paydasında, bu mücadelede bende varım diyen, bütün kadınları, sivil toplum kuruluşlarını ve derneklerini bugün saat 10.30’da TBMM Dikmen Kapısı’nda buluşmaya çağırıyoruz. Yarın Çok geç olabilir Sen yoksan bir eksiğiz” açıklamasında bulundu.

Kazım BOLAT