Çukurçal köyünde aşure bayramı

Cide ilçesi Çukurçal köyünde aşure bayramı düzenlendi.

  • 1059
Çukurçal köyünde aşure bayramı

Cide ilçesi Çukurçal köyünde düzenlenen geleneksel aşure bayramı yoğun ilgi gördü. Köy konağında düzenlen etkinliğe binden fazla misafir katıldı.

Aşure bayramı, sevgi ve hoş görünün timsali, birlik ve beraberliğin yaşanması ile bu güzel duyguların birlikte paylaşılmasını amaçlıyor.

Kastamonu Cide ve Güren Dernekler Federasyonu Başkanı ve Cide Çukurçal ve Çevre Köyleri Dernek Başkanı İş Adamı Mevlüt Çelik, "Sevgi, barış, hoşgörü, paylaşım, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneğinin sergilendiği geleneksel aşure bayramının ilimize, köyümüze, vatandaşlarımıza ve ülkemize hayırlar getirmesini dilerim. Destek olan herkese teşekkür ederim." dedi.

"Cide'yi yol sorunu olmaktan çıkartacağız"

Etkinliğe katılan Cide Kaymakamı Tuncay Karataş, tüm konukların aşure bayramını tebrik ederek, "Bozkurt, Çatalzeytin’den sonra en çok yağış alan Cide ilçemizin şirin köylerinden Çukurçal da sel felaketinde mağduriyet yaşamıştır. Özelikle köy yollarımızda özel idare hizmetleri olarak önem sırasına göre devletin imkanlarını seferber ettik, etmeye devam ediyoruz. En kısa zamanda Cide’yi yol sorunu olmaktan çıkartarak Karadeniz’in en uzun sahili olarak turizmin başkenti yapacağız. Turizm pastasından gerektiği gibi yararlanması için her türlü fikir, proje ve açılıma hazırız. Devlet olarak yardım elimizi her yere uzatıyoruz, uzatmaya da devam edeceğiz." dedi.

Kaymakam Karataş, bu yıl ve geçtiğimiz yıl felaketler yılı olduğunu hatırlatarak, "Hala selin ve depremlerin yaralarını sarmaya devam ediyoruz. Özelikle Çukurçal köyümüzün sel felaketinde zarar gören köprü, cami ve köy konağı inşaatının tretuvar duvarlarının ve çevre düzeninin yapılması için hemen talimat veriyorum." diye konuştu.

Kastamonu Cide ve Güren Dernekler Federasyonu Başkanı ve Cide Çukurçal ve Çevre Köyleri Dernek Başkanı İş Adamı Mevlüt Çelik tarafından, verdiği sözlerle köylülere çifte bayram yaşatan Cide Kaymakamı Tuncay Karataş'a plaket takdim edildi.

Aşure bayramında kimler plaket aldı

Cide AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Aygen’e, AK Parti Cide Belediyesi Meclis Üyesi Güner Durası’ya, 35 yılı aşkın muhtarlık yapan Ahmet Savdıç’a, 20 yılı aşkın muhtarlık yapan Muharrem Yıldız'a, Cide ilçesi Döngelce cami imam hatibi sosyal etkinlikler ve sel, deprem yangın gibi doğal afetlerdeki gayret ve gönüllülüğü ile ilgili yaptığı çalışmalardan dolayı imam hatip Mustafa Ar'a, konak ve camii inşaatında katosu ile yaptığı çalışmalardan kazandığı 38 bin liranın 8 bin lirasını köy konağına bağışlayan katocu Celaletin Arslan'a, köy konağı yapımı için özel mülkündeki tarlasından yol vererek cami ve köy konağı yapımında kullanılmak üzere çıkartılan kaynak suyunu bağışlayan Mustafa Yılmaz'a, kaynak suyu olarak çıkartılan suyun depolanması için özel depo alan Sezai Ünlü'ye ve programın sunucusu Abdulkadir Akın’a plaket verildi.

Çukurçal Köyü Muhtarlığı ve Cide Çukurçal ve Çevre Köyleri Derneği iş birliği ile hazırlanan aşure bayramına, Cide Kaymakamı Tuncay Karataş, çok sayıda siyasetçi, bürokrat, STK başkan ve yöneticileri, İl Genel Meclisi üyeleri, çevre ilçelerden ve köylerinden vatandaşlar ile İstanbul’da yaşayan hemşehriler katıldı.