'Delegenin özgür iradesine ipotek koyulamaz'

CHP Abana İlçe Başkanı Yirmibeş, 'Böyle bir bildiriye imza atmak delegenin özgür iradesine ipotek koymaktır.' dedi.

  • 1062
'Delegenin özgür iradesine ipotek koyulamaz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Başkanlığı 38. Olağan Kongresi 15 Ekim'de yapılacak.

CHP Abana İlçe Başkanı Şenol Yirmibeş'in imzasının bulunmadığı ve diğer tüm ilçe başkanlarının imzalarının bulunduğu bugün yayımlanan bildiride, Kastamonu İl Başkanlığı'na mevcut İl Başkanı Hikmet Erbilgin aday gösterildi.

CHP Abana İlçe Başkanı Yirmibeş yaptığı açıklamada, ilçe yönetimi ile istişare etmeden böyle bir bildiriye imza atmadığını, imza atmanın delegenin özgür iradesine ipotek koymak olduğunu söyledi.

Şenol Yirmibeş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlarının imzasıyla bugün yayımlanan, Cumhuriyet Halk Partisi Abana İlçe Başkanı olarak imzamın yer almadığı bildiriyle ilgili kamuoyunda oluşan beklentiye karşılık bir açıklama yapma zorunluluğum doğmuştur.

Söz konusu bildiri bugün tarafıma iletilmiş ve imzalayarak geri göndermem istenmiştir. Ancak ilçe yönetimimle istişare etmeden böyle bir açıklamaya imza atmamın doğru olmayacağı düşüncesiyle bu bildiriye imza atmadığımın bilinmesini isterim. Böyle bir bildiriye imza atmak delegenin özgür iradesine ipotek koymaktır.

Yukarıda sıraladığım sebeplerden dolayı söz konusu bildiride CHP Abana İlçe Örgütü olarak imzamızım olmadığını kamuoyuna saygıyla duyururum."