Kastamonulular dövizlerini bozduruyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan çağrıyı yaptı, Kastamonulular dövizlerini bozdurdu.

  • 2319
Kastamonulular dövizlerini bozduruyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Dövizle borçlanmayı bırakalım, yerli parayı devreye sokalım" çağrısı üzerine Kastamonulular da döviz bürolarına akın ederek avrolarını ve dolarlarını Türk Lirası’na çevirdi.

Darbe girişiminin ardından doların hız kesmeden yükselmesi ve uluslararası çevreler tarafından piyasaları tedirgin etmeye yönelik girişimlere karşı Türk halkı dövizlerini bozdurarak vatanseverliğini gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Dövizle borçlanmayı bırakalım, yerli parayı devreye sokalım" çağrısı üzerine de vatandaşlar döviz bürolarında kuyruklar oluşturdu.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kastamonulular da hükümetin talebinin ardından yastık altındaki dolar ve avrolarını bozdurmaya başladı.

DOLARI DAHA ÇOK YABANCILAR BOZDURUYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla dolarını Türk Lirası’na çevirenlerin büyük bir çoğunluğunun yabancılar olduğu gözlendi.

Günde gelen 10 müşteriden en az 6 tanesinin yabancı olduğuna dikkat çeken döviz büroları yetkilileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı üzerine dolar bozdurmaya gelenlerin de az olmadığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla dolarını Türk Lirası’na çeviren vatandaşlardan bir vatandaş ise herkesin ülke ekonomisine yardım ve katkı için dolarlarını TL’ye çevirmelerini tavsiye etti.

Fatih KÜRSÜ