Eş zamanlı bilgilendirme

Kastamonu emniyeti, siberay bilgilendirmelerine devam ediyor. İl merkezinde ve 19 ilçede eş zamanlı bilgilendirme faaliyeti düzenlendi.

  • 1817
Eş zamanlı bilgilendirme

Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Kastamonu il merkezinde ve 19 ilçesinde eş zamanlı bilgilendirme faaliyeti düzenledi.

Gelişen teknolojiyle birlikte suç işleme yöntemleri de hızla değişiyor. Yeni yöntemlerle vatandaşlarımızın maddi ve manevi kayıp yaşamalarının önüne geçmek üzere Kastamonu Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde bir bilgilendirme seferberliği başlatıldı.

İl merkezi ve 19 ilçe merkezinde eş zamanlı olarak bilgilendirme afişleri asılırken, halkın yoğunlukta olduğu meydan, park ve bahçelerde vatandaşlarımıza dikkat edilmesi gereken konularda yüz yüze bilgilendirmeler yapıldı.

Ayrıca, çevrim içi ağlardan yapılan sahte işlemler, teknoloji bağımlılığının zararları ve kurtulma yöntemleri, sanal ortamda işlenen suçun gerçek hayattaki yeri, siber zorbalık, dijital ortamlardaki oyun bağımlılığı, günlük yaşantıda teknolojiye ayrılacak zaman dağılımı, ücretsiz kablosuz bağlantı (Wi-Fi) ağlarında güvenlik, sosyal medya bağımlılığı ve korunma yolları ile oltalama yöntemiyle dolandırıcılık konularında detaylı bilgilendirmeler yapıldı.