Rektör Aydın'dan esnaflara ve ev sahiplerine çağrı!

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, "öğrencilerimizin ekonomiye yıllık katkısı 173 milyon TL' dedi.

  • 2671
Rektör Aydın'dan esnaflara ve ev sahiplerine çağrı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Kuzeykent Halk Toplantısı’nda ev sahiplerine ev kiraları hakkında yaptığı açıklamaları yineledi. Rektör Aydın, ev sahiplerine ve esnaflara öğrencilere sahip çıkma çağrısında bulundu.

Öğrencilerin sıklıkla dile getirdiği kiralık ev fiyatlarının gereğinden yüksek olmasına Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın kayıtsız kalmadı. Öğrencilerin ikametlerini Kastamonu’ya aldırmaları noktasında yapılan çağrılara yeterince karşılık bulamamasının gerekçelerini Kuzeykent Halk Toplantısı’nda açıklayan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın sözlerinin arkasında olduğunu, el konumunda bulunan öğrencilerden ev fiyatlarında istenen rakamların kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

“ÖĞRENCİLERİMİZ AKLINDA KASTAMONU İLE İLGİLİ KÖTÜ ANILARI HAFIZASINDA TAŞIYOR”
Yeni eğitim ve öğretim döneminde yeni öğrencilerin geleceğini ve öğrenci sayısının biraz daha artacağına dikkat çeken Rektör Aydın: “Yeni dönemde mezun olacak öğrencilerimizin yerine yeni öğrencilerimiz gelecek. Gidenlerin yeri bir şekilde dolacak. Yeni gelecek öğrencilerimize yönelik özellikle barında noktasında üniversite olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yurtta kalmak isteyen öğrencilerimiz kadar evde kalmak isteyen öğrencilerimiz de olacaktır. Biz yıllardan beri ev sahiplerinin öğrencilerimize olan fiyatların üzerinde kira bedeli istediğini dile getiriyoruz.  Öğrencilerimizi mezun ettikten sonra Kastamonu’nun birer gönüllü elçileri olsun istiyoruz. Biz de burada üzerimize düşeni yapalım. Aileye verdiğiniz 650 TL’lik evi öğrenciye 2 bin 500 TL’ye veriyorsanız hem üniversiteye hem de Kastamonu’ya zarar veriyorsunuz demektir. Bu davranışların geri dönüşümü şehrin imajı noktasında hiçbir şekilde olumlu olmuyor. Öğrencilerimiz aklında Kastamonu ile ilgili kötü anıları hafızasında taşıyor.” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN KIYMETİNİ NEDEN BİLMİYORUZ?”
Kastamonu Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerin şehrin ekonomisine ciddi katkılarının olduğunu belirten Rektör Aydın: “Kastamonu’nun nüfusu artıysa öğrencilerimiz sayesinde artmıştır. İlçelerimizde okuyan öğrencilerimizi de katarsanız ciddi bir hareketlilik oluşturdu. Sadece 2016 yılında öğrencilerimizin şehir merkezinde bıraktıkları tutar 173 milyon TL’dir. İlçelerimizdeki 6 bin 500 öğrencimiz bunlara dahil değil. Bu rakama Kuzeykent bölgesini ve barındıkları yurtlarında yaptıkları harcamaları da eklerse yaklaşık rakam 300 milyon TL’yi buluyor. Hal böyleyken öğrencilerimizin kıymetini neden bilmiyoruz? Öğrencilerimizin şehirde daha fazla durmasını, daha fazla harcama yapmasını sağlayacak çalışmalar yapmalıyız. Ben isterim ki sadece merkezde 15 bin öğrencimiz kaydını buraya aldırsın. Öğrencimiz her işini okuduğu şehirde görsün. Bu sadece ev sahipleri ile ilgili bir konu değil. Esnaflarımız da aynı duyarlılığı göstermeli. Şehrimiz üniversitemiz ile bütünleşmeli.”diye konuştu.

Kazım BOLAT