'Kendimizi yenilememiz gerekiyor'

Öğretmen Akademileri etkinlikleri 'Yetişkin Dünyasında Çocuk Edebiyatının Rolü' konusuyla devam ediyor.

  • 1013
'Kendimizi yenilememiz gerekiyor'

Öğretmen Akademileri kapsamında düzenlenen Şehir ve Kültür Akademisi'nde "Yetişkin Dünyasında Çocuk Edebiyatının Rolü" konusu Akademisyen-Yazar Dr. Melike Günyüz tarafından Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda anlatıldı.

Etkinliğe, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Şube Müdürü Vedat Terlemez ve öğretmenler katıldı.

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, "Öğretmen Akademilerimiz Kastamonu'da tüm hızıyla devam ediyor. Alanında uzman birçok yazarımızı, birçok kıymetli bilim insanını sizlerle bir araya getirme gayreti içindeyiz." dedi.

"Bugün 'Çocuk Edebiyatı' konusuyla bir aradayız." diyen Gümüş, "Bunun içerisinde pek çok konunun da yer aldığı geniş bir perspektiften olaya nasıl bakacağımızla ilgili güzel bilgiler vermek üzere hocamız aramızdalar. Çocuk edebiyatı dediğimiz zaman bir çocuğun geleceğe, emin adımlarla yürüyebilmesi, kendini ifade edebilmesi, karşıtlıklar arasındaki doğruyu bulabilmesi, bir olayı anlamlandırabilmesi, analiz etmesi, analitik bir bakış açısıyla yaklaşabilmesi önemlidir. Bunları da kazanırken zengin bir dile sahip olması gerekiyor. Bunun yolu da okumasından, araştırmasından geçiyor." ifadelerini kullandı.

"Öğrencilerimizin kendilerini değişik alanlarda kendi yetkinliklerini artırması adına mutlak surette bizlerin kendimizi yenilememiz gerekiyor." diyen İl Müdürü Gümüş, "Farklı bakış açılarının, farklı düşünce dünyasındaki insanların ve aynı olaya farklı yorumlar getirebilecek kişilerin bu şekilde aydınlatıcı bilgiler vermesini önemsiyoruz. Bundan sonraki süreçte de her alanda çok farklı konuklarla bir araya gelmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Programın sonunda, Milli Eğitimi Müdürü Hasan Gümüş Akademisyen-Yazar Dr. Melike Günyüz'e plaket takdim etti.