'KSK-Her şey yeni baştan!'

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'KSK-Her şey yeni baştan!'

  • 2220
'KSK-Her şey yeni baştan!'

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, sahasında Isparta 32 Spor'la karşı karşıya geldi.

Temsilcimiz GMG Kastamonuspor, Isparta 32 Spor'u 3-0 mağlup etti.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "Sezonun sondan bir önceki ama sahamızdaki son maçımızı bu gün İsparta 32 Spor takımı ile yaptık ve 3-0 kazandık!

AMED'in şampiyonluğu kesine yakın olduğu için bu günkü oyun 'formalarımızın ütüsü bozulmasın' kıvamında başladı ve gole kadar da öyle devam etti. Herkes şampiyonluğun uçtuğunu, play-off’un umudu olsa da çok ama çok zor olduğu kabul görmektedir. 2. dakikada Yiğitali’nin gol olabilecek pozisyonda kötü vuruşu, 5. dakikada Okan’ın kale önünden vurduğu kafa vuruşu kaleci tarafından kurtarıldı.

Bu iki pozisyon adeta sezonun sürekli tekrarlanan pozisyonlarındaki başarısız örneklerimizdendi. Tek pas yeteneğimiz çok düşük. İlk goldeki tek paslı ver-kaçların ne kadar bitirici olduğu ve golün ayak sesleri olabileceği aşikar iken, maalesef takımımızın bu yeteneği çok eksik! Topu alan stop, sürme, bekleme ve pas atma aşamalarından sonra oyuna sokuyor ki; rakibin yer alması için iyi bir zaman kazanma oluyor!

İkinci golümüz akıl dolu ve aşırtma bir vuruş ile oldu. Böyle çok pozisyonları bu sene yakaladık ama bu düşünceyi uygulayamadık!

İsparta 32 Spor takımı da 55 ve 57. dakikalarda net gol pozisyonu yakaladıysa da kalecimiz başarılı kurtarışı ile gole izin vermedi. Uzatmalarda sahanın en başarısız oyuncusu Erhan attı. Gol güzel ise de Erhan bana göre bu lig oyuncusu değil! Aynen Behlül gibi. Maçı İsparta'da aldığımız sonuç gibi 3-0 kazandık.

SEZON DEĞERLENDİRMESİ

Bu sene beklemediğimiz başarı elde ettiysek de bunu korumasını bilemedik, devam ettiremedik. Başta Levent Eriş ile ilk yarıyı 7 puan önde kapatınca hoca bu farkın ağırlığını taşıyamadı! Futbolu kendisi icat etmiş gibi herkese ders vermeye kalktı.

Ciddiyeti elden bıraktığı gibi, ara transferde çok yanlış transferlere 'olur' vermesi kabul edilemez! Dokuz oyuncu alınıp birini aldıktan sonra kiraya vermek yanlışı, puanın verdiği rahatlık nedeniyle hoş görüldü. Burada sayın Başkan Cengiz Aygün'ün de büyük hatası vardır.

İnce eleyip sık dokunacak ve nokta atışı yapılacak transferleri yapamadık! Ama alınan her oyuncu için basına, 'en iyisini, en yararlısını alan takımız' mesajı verildi!

28 Ekim 2023 tarihli Düzce ile berabere kalınca, maç kritiğimde, 'Bana göre iki seçenek görünüyor, amacımız kesin şampiyonluk ise (ki öyle) heyecan getirecek, vizyonu olan yeni bir hoca ile devam edilmeli. İkincisi ise puan cetvelinin üst sıraları veya play-off hedefi ise Levent Eriş ile devam!' demiştim!

Maalesef geç kalındı devre arası da takımı bu hale getirdi!

Yeni hoca bir umut oldu, geçmişinde bir Kocaelispor şampiyonluğu var olduğu için herkes şampiyonluk havasına girdi. İçeride dışarıda altı maçı ite kaka alan takımımızın hocası futbol adına 'bu böyle gitmez, ilerleme yok' diye yazarken galibiyet geldikçe umursamaz oldu! Yusuf Türk fobisi de bitmek bilmedi! Sonunda AMED maçında kurduğu kadro ve değişiklikler hatasını yüzüne vurduysa da artık yolun sonu gelmişti. 'Final maçı' sayılan maç kaybedilince umutlar play-off’a kaldı. Umut ama ışık vermeyen bir umut!

Şampiyonluk gitti, seneye bu takımın 4-5 oyuncusundan harici gönderilmelidir, KALECİ Abdullah kesinlikle kalmalıdır. Şayet yine şampiyonluk için gemileri yakarsa Sayın Başkan!..

Fırat Gül ile olmayacağı da açığa çıkmıştır, yeni ve iddialı bir hoca ve sezon başında bu ligin oyuncusu olabilecekleri transferlerle şampiyonluk zor değil.

Gerçekler acıdır, Sonradan pişman olmaktansa acı reçeteyi uygulamak şarttır!

Bu sezonun son maç yazısını siz sevgili okurlarımıza sunarken, bu sezondan dersler çıkararak yeni sezon planlamasını diler ve umarım en iyisi olur."