Nefes Hastanesi bölgede ilki gerçekleştirdi

Özel Kastamonu Nefes Hastanesi, prostat tedavisinde bölgede ilki gerçekleştirerek 'rezum' tedavisini başlattı.

  • 1631
Nefes Hastanesi bölgede ilki gerçekleştirdi

Özel Kastamonu Nefes Hastanesi, prostat sorunu yaşayan vatandaşların tedavisinde kullanılacak olan su buharı tedavisi "Rezum" cihazının tanıtımını yaptı.

Tedavi maliyetini düşürmek adına hastaneye satın alınan ve bölgede ilk olan cihazın tanıtımı Üroloji Uzmanı Op. Dr. Emin Kemal Küçük tarafından yapıldı.

Küçük, "İyi huylu prostat hastalarında en güncel tedavi olarak şu anda rezum tedavisini önermekteyiz." dedi.

Nefes Hastanesi bölgede ilki gerçekleştirdi

"TEDAVİDE BAŞARI ORANI YÜZDE 90'IN ÜZERİNDE"

Tedavinin avantajlarını gençlerde ve yaşlılarda olarak iki gruba ayıran Op. Dr. Emin Kemal Küçük, "Yaşlılarda ciddi bir anestezi gerektirmiyor, lokal anestezi gibi çok hafif bir anestezi ile bu tedaviyi uygulayabiliyoruz. İşlem 10-15 dakika gibi kısa bir sürede bitiyor. Cerrahi bir işlem değil enjeksiyon yöntemi. Prostatın her iki tarafına sağ ve sol olmak üzere enjeksiyon yapıyoruz. Sıcak su buharını prosatın içine enjekte ediyoruz. Buradaki amaç dokuda küçülme sağlamak. Küçüldüğünde de kanal açılmış oluyor. Böylece hasta doğal olarak idrarını yapabilir hale geliyor. Yöntemin en büyük avantajı doğal bir yöntem olması, cerrahi işlem olmaması. Bu tedavide anatomik yapı değişmiyor, diğer yöntemlerde anatomik yapı değişiyor. Tedavinin tabi bazı sınırları da var, prostat 100 gramın üzerinde ise uygulanmıyor, 80 grama kadar öneriliyor. Kılavuzlara girmiş, 2015'te onay almış güncel bir tedavi yöntemi bu. 10 yıl üzerinde bir zamanda da denenmiş. Yöntemin başarısı ortaya çıktığı için rahatlıkla konuşabiliyoruz. Yüzde 90'ın üzerinde başarı oranı var. 5 yıllık 10 yıllık deneyimlerin sonucunda tekrar ameliyata gitme ihtimali yüzde 4 gibi çok düşük bir oran." diye konuştu.

Nefes Hastanesi bölgede ilki gerçekleştirdi

"REZUM TEDAVİSİ ANATOMİK YAPIYI DEĞİŞTİRMİYOR"

Küçük, "İlaç tedavisi alıpta ilaçlardan kurtulmak isteyen bir genç grup var 40-50 yaşında 40-60 yaşında. Bunlarda çok ciddi avantajlar sağlıyor. En önemli avantaj bu tedavi anatomik yapıyı değiştirmediği için meni çıkışını bozmuyor yani spermin mesaneye doğru gitmesi. Bütün tedavilerde, ilaçlarda ve diğer ablatif yöntemlerin hepsinde meni çıkışı etkileniyor. Bu yöntem doğal yapıyı değiştirmediği için sadece enjeksiyon tedavisi olduğu için meni çıkışı etkilenmiyor. Dolayısıyla cinsel fonksiyonlar korunuyor. Bu çok büyük bir avantaj." diye konuştu.

"KASTAMONU İÇİN BÜYÜK BİR KAZANÇ"

Op. Dr. Küçük, "Rezum tedavi yöntemi 2-3 yıldır İstanbul ve Ankara'da büyük merkezlerde uygulanıyor. Onları gördükten sonra bizde bu rezum cihazını almaya karar verdik. Kastamonu için gerçekten büyük bir kazanç. Cihaz Ankara ve İstanbul'un dışında Samsun'da da olduğunu biliyorum. Batı Karadeniz'de sadece şu anda biz almış durumdayız. Başka bir yerde yok." diye konuştu.

İlk vakayı yaptıklarını ve başarılı geçtiğini belirten Küçük, "Herhangi bir sıkıntı olmadı. Cihaz direk hastane bünyemizde olduğu için de maliyet avantajı var. Ayrıca hastaya o gün ya da bir gün sonra müdahale edebiliyorsunuz. Tek seans yapılıyor, 15 dakika sürüyor. 10'uncu günden itibaren prostat kendi kendine küçülmeye başlıyor. Birinci ay ile üçüncü ay arasında net olarak sonuç almış oluyorsunuz. Şu ana kadar gösterilmiş bir yan etki de görmedim. Ayrıca işlem poliklinik odasında bile yapılabiliyor." diye konuştu.

Nefes Hastanesi bölgede ilki gerçekleştirdi

"EN GÜNCEL, DEVRİM NİTELİĞİNDE TEDAVİLERDEN BİRİ"

Özel Kastamonu Nefes Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Emin Kemal Küçük şöyle devam etti:

"Rezum, iyi huylu prostat büyümesinde gerçekten devrim niteliğinde çığır açan bir tedavi. Hepimizin çevresinde yaşlı ve genç insanlar var. Yaşlılarda çaresiz kalınabiliyor. Hastayı sondadan kurtarabilmek için ameliyat yapman lazım. Anestezi doktorundan geçiremiyorsun. Çeşitli hastalıkları var. Bu tür hastalarda rezum tedavisi güvenle yapabileceğimiz bir yöntem haline geldi. Tedavide hiçbir yapıya dokunmadığımız için idrar kaçırma da beklemiyoruz. Kanama problemi olmuyor. En önemlisi gençler için cinsel fonksiyonlar ve meni çıkışında bozulma olmuyor. Hasta rezum tedavisi ile prostatından kurtuluyor."

Özel Kastamonu Nefes Hastanesinde dün gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sinan Altıkulaç, Yönetim Kurulu Üyesi Op. Dr. Muhittin Öncü, hastane Genel Koordinatörü Kayhan Yaman, Üroloji Uzmanı Op. Dr. Emin Kemal Küçük, hastane personeli ve basın mensupları katıldı.