Öğrencilerden 100. yıl koreografisi

Cumhuriyetin 100. yılında öğrencilerden 100. yıl koreografisi.

  • 2149
Öğrencilerden 100. yıl koreografisi

Cumhuriyetin 100. yılı yurt genelinde çeşitli etkinlikler kutlanıyor. Bu coşkuyu yaşatmak amacıyla çeşitli programlar art arda düzenleniyor.

Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yılına özel, 81 ilden 81 okul öğrencisinin katılımıyla 100. yılın önemini ve coşkusunu yaşatmaya dönük bir e-twinning projesi gerçekleştirildi.

Okul öğretmen ve yöneticileri, "81 il 81 emanet eTwinning projesi" kapsamında 100 yıllık Cumhuriyetimize sahip çıkmanın önemi üzerinde durarak milli değerlere olan bağlılığı güçlendirirken aynı zamanda ulusal birlik ve beraberliği de pekiştirdiler.

Yurdumuzun 81 ilinin uyumu aynı proje içinde gösterilerek, 81 ilin tek yürek halinde ülkesine sahip çıktığı tüm dünyaya gösterildi.

"81 il 81 emanet" projesine ilimizden Kastamonu Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şehit Erkan Kendirci İlkokulu öğrencileri katıldı.

Okul bahçesinde 100. yıl anısına okul öğrencileri 100 yazacak şekilde dizilerek bir koreografi gerçekleştirdi.

Öğrencilerin bu etkinliği drone ile fotoğraflanarak projeye katılımı organize eden öğretmenler Şükran Tekkeşin ve Ceydanur Demir'in isimleriyle birlikte proje, ilgili hazırlanan posterde yer aldı.