'Öğretmenlere bir maaş ikramiye verilsin'

CHP Kastamonu Milletvekili Baltacı, 24 Kasım'da öğretmenlere bir maaş ikramiye verilmesini öneren Kanun Teklifini Meclis'e sunduklarını kaydetti.

  • 987
'Öğretmenlere bir maaş ikramiye verilsin'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesi Meclis'te öğretmenlerin ekonomik sorunlarına dikkat çeken bir konuşma gerçekleştirdi.

Türk Eğitim Sen Kastamonu Şubesi'nin öğretmenlerin yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili kendisine ulaştırdığı rapora atıfta bulunan Milletvekili Baltacı, öğretmenlerin 24 Kasım'ı buruk karşıladıklarının altını çizdi.

Türkiye’de açlık sınırının 13 bin 334 liraya ulaştığını belirten ve en yüksek öğretmen maaşının 25 bin 112 lira olduğuna işaret eden Milletvekili Baltacı, aydınlık bir gelecek inşa etmek için çalışan öğretmenlerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesine yönelik adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilk adımı attıklarını ve her 24 Kasım’da öğretmenlere bir maaş ikramiye verilmesini öneren Kanun Teklifini Meclis'e sunduklarını kaydeden Hasan Baltacı, iktidara seslendi ve "gelin bu kanunu el birliğiyle çıkartalım." dedi.

Milletvekili Hasan Baltacı konuşmasında şunları söyledi:

"Türk Eğitim Sen Kastamonu Şubesi'nin göndermiş olduğu mektupla sorunlarını bize ileten tüm öğretmenlerimize selam olsun. Aydınlık bir gelecek için çalışan öğretmenlerimiz, karşı karşıya oldukları ekonomik sorunlar nedeniyle 24 Kasım'ı buruk kutlamaktadır. Açlık sınırının 13 bin 334 liraya ulaştığı ülkemizde bir öğretmen en yüksek 25 bin 112 lira aylık ücret ancak alabilmektedir. Öğretmelerimizin ekonomik durumlarının iyileştirilmesine yönelik ilk adımı attık ve her 24 Kasım'da öğretmenlerimize bir maaş ikramiye verilmesini öneren Kanun Teklifini Meclis'e sunduk. Buradan iktidara çağrımızdır; Bu teklifi gelin el birliğiyle çıkartalım. Eğer biz getirdiğimiz için karşıysanız, siz getirin biz evet diyelim."