Maşalacı 'Halep artık insanlığın yüz karasıdır'

MHP Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, Halep'te yaşanan insanlık dramını ve katliamını kınıyor ve lanetliyorum dedi.

  • 651
Maşalacı 'Halep artık insanlığın yüz karasıdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Maşalacı; "Temmuz ayından bu yana kuşatma ve yoğun bombardıman altında bulunan Halep'te rejim ve müttefikleri özellikle son dört gündür aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda sivili katletti. Halep dünyanın gözleri önünde yok oluyor. Kadınlar, çocuklar ve yaşlılar göz göre göre önce açlığa, sonra ölüme terk ediliyor.

Ne yazık ki, Esad rejimi ve eli kanlı PYD kıskacındaki ata yadigârımız Halep, büyük bir insanlık dramı yaşamaktadır.

Rejim ve tüm müttefikler topyekûn birleşip her karışını kana buladılar Halep'in. Tüm dünya Suriye'nin mazlumlarının acı çığlıklarını, haykırışlarını görmezden, duymazdan geldi. Halep'in yerle bir oluşunu, yok oluşunu sadece seyrettiler. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve BM kurumları yine bir katliam karşısında yine hiçbir şey yapamadı. 'Halep' dediğimiz dipsiz, kör bir vicdan çukurudur artık.

Amma ve lakin tüm dünya bilsin ki bugün el birliğiyle yok edilen Halep değildir; insanlığın ta kendisidir. Halep artık sadece Halep değildir. Halep artık Vietnam’dır, Hiroşima’dır, Kırım’dır. Halep; Ahıska’dır, Srebrenitsa'dır, Gazze'dir, Ruanda’dır, Karabağ’dır Doğu Türkistan’dır. Halep artık insanlığın yüz karasıdır.

Ağır hava bombardımanlarına eş zamanlı olarak sivillere yönelik âdeta toplu infazlar yaşanmaktadır. Bu süreçte, Halep'ten ayrılmak isteyen sivillere de izin verilmemektedir. 200 bini Türkmen 500 bin insanın yaşadığı Halep’te muhtelif gruplar ve on binlerce sivil Halep'te iki mahalleye sığınmış durumdadır.

Diğer yandan Halep'te Türkmenlerden boşaltılan mahallelere terör örgütü PYD yerleşmektedir. Esad güçleri ile PYD, Türkmenlere karşı stratejik ortak olmuşlardır. Askerlerimizin Fırat Kalkanı operasyonu çerçevesinde El Bab'a yönelik harekatı, Esad güçlerini ve PYD'yi tedirgin etmektedir. Çünkü El Bab, Halep'e ve Türkmen kardeşlerimize açılan kapıdır. Bu kapıyı bize kapatmak için bütün şer güçler ittifak halindedir.

Şu anda Halep'te yaşanan zulüm uluslararası savaş suçudur. Maalesef uluslararası camia Halep konusunda hâlen net bir irade ortaya koyamamıştır. Süreç, her an sivillerin aleyhine işlemektedir. Halep'te on binlerce sivil irtibat kurabildikleri ölçüde yakınlarıyla helalleşmekte ve âdeta ölümü beklemektedir. Ancak ‘Ateşkes sağlandı’ denmesine rağmen, şu anda Halep'te hâlâ katliam devam etmekte, İran güçleri Halep'i kuşatmaya çalışmaktadır. "