Çevrecilerden Milletvekili Demir'e teşekkür

Çevreci vatandaşlar, usulsüz kum midyesi avcılığına dur diyen, AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir'e teşekkür ettiler.

  • 1149
Çevrecilerden Milletvekili Demir'e teşekkür
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu sahillerinde gerçekleştirilen usulsüz kum midyesi (CİK CİK) avlanmasında çevreci vatandaşların yanında yer alarak destek veren ve konunun yakın takipçisi olan Kastamonu Milletvekili Murat Demir'e çevreci vatandaşlardan teşekkür geldi.

Kastamonu'nun Cide, Doğanyurt ve Çatalzeytin ilçelerinde gerçekleştiren kum midyesi avcılığının verilen izinler dışında usulsüz şekilde avlanma yaptığını belirten çevreci Emrullah Duru, konu hakkında bilgi verdiği Kastamonu Milletvekili Murat Demir'in, yapılan yanlış avlanmaya karşı çıkarak çevrecilere sahip çıktığını belirtti.

Duru: "Öncelikle Sayın Milletvekilimiz Murat Demir'e sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kendisinin girişimleriyle sahillerimizde usulsüz şekilde avlanan bu gemiler şimdi yoklar. Bizler sadece sahillerimizin doğal dokusu bozulmasın diye gönüllü olarak mücadele ediyoruz. Ayrıca, bu mücadelemizde bizleri bu yolda yanız bırakmayan ve sesimize ses veren STK'larımıza da teşekkür ediyoruz" dedi.

Kastamonu Milletvekili Murat Demir, denizlerde usulsüz avlanma konusunda çok net şekilde uyardı.

"Kural tanımayanlar karşılarında beni bulacaklar!"

İş ve yaşamının şimdiye kadar denizcilikle iç içe geçtiğini ve deniz canlılarının ekolojik dengeye önemine vurgu yapan Milletvekili Demir; "Karadeniz'in balık türlerinin yok olmasında deniz dibi ekolojik dengenin bozulmasında usulsüz avlanan ve kendilerine göre bir sistem geliştirip deniz dibine 1,5 tonluk tarak indiren ve bununla kalmayıp basınçlı su uygulayan bu tekneler bundan sonrada karşılarında beni bulacaklar. Aynı zamanda çevre komisyonu üyesi olmam nedeni ile usulsüz trol avcılığı ile de mücadele edeceğim. Amacımız ve çabamız denizlerimizdeki balık çeşitliliğinin artmasıdır. Ama maalesef öyle avlanma yapıyorlar ki bazı tekneler, bu gün ne varsa denizi kurutalım yarın önemli değil dercesine. 2 milin çok altına inip hatta gece dahi kuralları alt üst ederek avlanma yapılmakta. Kurallara uygun görevini yapanlarla işim yok ama kural tanımayanlarda beni tanıyacaklar! Amacım; bu bölgenin uzun bir süre trol ve midye avcılığına yasaklanması. Yani bölgenin dinlenmeye alınması mutlaka önem arz ediyor. Benim çocukluğumda denizlerimizde uskumru dahil, çok çeşit tür vardı ama şimdi olta ile istavrit bile tutamadan sahile geri dönüyoruz.  Aynı zamanda limanlarda usulsüz avlanan tekneler var. Bunlar içinde gerekli çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

Ayrıca çevreci vatandaşlar; direk muhatap olabildikleri bir milletvekiliyle karşılaştıklarını belirterek, Kastamonu Milletvekili Murat Demir'e duyarlılığı için teşekkür ettiler.

Mehmet SALMAN