Baltacı, 'Şampiyon olmak istiyoruz'

GMG Kastamonuspor ve Amedspor yönetimi Belediye Başkanı Hasan Baltacı'yı ziyaret etti. Baltacı, 'Şampiyon olmak istiyoruz.' dedi.

  • 3625
Baltacı, 'Şampiyon olmak istiyoruz'

Türkiye Futbol Federasyonu 2. Lig Kırmızı Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz GMG Kastamonuspor ile Amedspor Başkan ve yöneticileri yarın Gazi Stadyumu’nda oynanacak kritik mücadele öncesinde Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı’yı ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Hikmet Erbilgin ve Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı İlke Karabacak’ın da yer aldığı ziyarette dostluk mesajları verildi.

Belediye Başkanı Hasan Baltacı ziyarette her iki kulüp başkanına da çiçek takdiminde bulundu.

Baltacı, 'Şampiyon olmak istiyoruz'

Kastamonuspor’un şampiyon olmasını istediğini konuşmasında dile getiren Belediye Başkanı Hasan Baltacı, “Her biri kıymetli misafirlerimize burada bulunduğu için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere nüfusumuzun çoğu İstanbul'da olduğu için gönül bağımız orada daha güçlüdür. İnşallah bu karşılaşma bundan sonra gönül köprüsünün Diyarbakır'la Kastamonu arasında kurulmasına vesile olur. Sadece sporla da kalmasın, bu iş birliğimizi artıralım isteriz. Bu ülke ne Diyarbakır'sız olur ne de Kastamonu'suz olur. Bence bütün o değerlerimizi yaşatacak işlerimizi bundan sonra da yapalım isteriz. Tabi şampiyon olmak istiyoruz. Bu durum sporcularımıza bağlı. Artık kim ne kadar iyi performans sergilerse. Ama ticarettir, kültürdür, sanattır bundan sonra bu köprüyü kuralım. Daha çok gelelim gidelim. Bu ülkenin, en çok mutlu olmaya ihtiyacı var. Mutlu olacağımız işler yapalım.” dedi.

Amedsporlu yöneticileri Kastamonu’da görmekten mutluluk duyduklarını ifade eden GMG Kastamonuspor Başkanı Cengiz Aygün şunları söyledi:

“Futbol bir barış oyunudur. Halkımızın gerçekten çok büyük ihtiyacı varmış ki, kardeşliğe, dostluğa barış eline. Ben bayram nedeniyle tamamen spontane mesaj yayınladım. Gündem olsun diye mesaj yayınlamadım. Olması gereken buydu. O kadar güzel geri dönüşler aldım ki, Amedspor’lu yöneticilerden Güneydoğu halkından. Demek ki bu bizim en büyük eksikliğimizdir. Biz aslında birbirimizi çok seviyoruz. Yarın çıkıp oynayacağız. Umuyorum ki yarın iyi olan kazanır. Allah hangimize nasip etmişse o olur. Belki biri direkt biri peşinden çıkacak. Belki el ele çıkacağız. Hiç belli olmaz. Güneydoğu halkı birkaç gündür beni çok duygulandırdı ve mutlu oldum.”

Gazi Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmanın fair-play çerçevesinde geçmesini umut ettiğini belirten Amedspor Başkanı Aziz Elaldı ise GMG Kastamonuspor Başkanı Cengiz Aygün’ün son yaptığı açıklamaların çok kıymetli olduğunu söyledi.

Amedspor Başkanı Elaldı konuşmasının devamında, “Ancak 3 ihtimalli bir sonuç var. Her sonuçta hiçbir şey bitmiş değildir. Yarın iki takıma da başarılar diliyorum. Umarım her iki takımda hak ettiği yere gelir.” dedi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Türkiye’nin normalleşmeye, dostluğa ve huzura ihtiyacı olduğunu işaret ederek, "Yarın da umarım bu düşüncelere hizmet edecek maç olur." diye konuştu.