'Çalışanı da halkı da mutlu bir belediye için geliyoruz'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Babaş, 'Çalışanı da halkı da mutlu bir belediye için geliyoruz.' dedi.

  • 689
'Çalışanı da halkı da mutlu bir belediye için geliyoruz'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Tahsin Babaş, mesai arkadaşları ile bir araya geldi.

Seçim çalışmalarına mahalle toplantılarından kurum ziyaretlerine 'çalınmadık kapı girilmedik gönül bırakmayacağız' ilkesi ile coşkulu bir şekilde devem eden Babaş, KASKİ ve Fen İşleri birimi ziyaretleri sonrası yaptığı açıklamada belediye çalışanları arasındaki ücret farkındaki adaletsizliği giderme sözü verdi.

Belediye çalışanları arasındaki ücret farkını kaldıracağız; eşit işe eşit ücret!

Babaş, “Belediyemizin KASKİ ve Fen İşleri Birimini ziyaret ettik. Esasında mesai arkadaşlarımız ile buluştuk, hasbihal ettik. 30 yılı aşkın bir süre hizmet verdiğimiz belediyemizin her biriminde bir hatıramız vardır. Hizmet aşkıyla çalıştık ve gönüllere dokunduk. Yine güzel işler yapacağız inanıyoruz. Büyük başarıların güçlü bir ekiple kazanılacağına inanıyoruz. Kaliteli bir hizmet vermek için öncelikle çalışanların mutlu, huzurlu, işini severek yapması çok önemli. Bu bağlamda öncelikle belediye çalışanları arasındaki ücret adaletsizliğini ortadan kaldıracağız." dedi.

"Belediye çalışanlarının hak ve hukuklarını kesinlikle korumak gerektiğini düşünüyorum." diyen Tahsin Babaş, "Yıllarca belediyede çalışmış, 35 yılını belediyeciliğe vermiş bir insan olarak en büyük sorun, ücret skalası; eşit işe eşit ücreti bir türlü getirmek durumundayız. Öncelikle bu sorunu çözeceğiz. Tüm çalışanlarımız müsterih olsun gelir gelmez bu adaletsizliği ortadan kaldıracağız. Mesai arkadaşınız olarak, meseleyi bizzat deneyimlemiş bir insan olarak söz veriyorum, bu sorunu ortadan kaldıracağım. Memur, sözleşmeli devlet memuru, daimi işçi, süreli işçi arasında çok ciddi bir ücret farkı var, bu farkı kaldırdıktan sonra çalışanlar liyakatine ve kıdemine göre yani adil bir şekilde emeğinin karşılığını alacak." ifadelerini kullandı.

Babaş, "Bir başka husus birimine ve görevine göre tüm çalışanlarımıza, hem mesleki hem de kişisel gelişim alanında eğitim programları düzenleyerek, kendilerini geliştirip donanımlarını arttırmalarına destek olacağız. Bizler halka hizmet ediyoruz, insanların doğrudan hayatına, ruhuna dokunan işler yapıyoruz. Dolayısıyla işçisinden bürokratına bütün ekibin donanımı, verdiğimiz hizmetin kalitesini ve halkımızın memnuniyetini doğrudan etkiliyor. Bu bakış açısı ile belediye çalışanlarımızın işini aşkla yapacağı, halkımıza içtenlikle gerçek bir tebessümle hizmet vereceği maddi manevi şartları sağlayacağız." diye konuştu.

"Kaliteli, hızlı çağdaş ve akıllı belediyecilik"

Babaş, "Belediye hizmetlerinde kalite kadar hız da çok önemli. Kitlelerin saniyeden ibaret sürede, dünyanın herhangi bir köşesindeki bilgiye eriştiği bu çağda hızlı olmak durumundasınız. Aksi halde çağın çok gerisinde kalırsınız. Bu bakış açısı ile dijital dönüşümü hızla sağlayacağız.

Türkiye Yüzyılında çağdaş belediyeciliğin en önemli adımlarından biri de elbette dijitali doğru ve verimli şekilde kullanabilmektir. Hemşehrilerimizin hayatlarını kolaylaştıracağız. Dijital belediyecilikle hem zamandan kazanacak hem de belediye hizmetlerine daha hızlı ulaşacaksınız.

•    E-belediyecilik kapsamında KİMER (Kastamonu İletişim Merkezi) kuracağız.

•    'Kastamobil uygulama' toplu taşıma aracı takip sistemi kuracağız.

•    Su kayıp kaçaklarını sensörlerle tespit edeceğiz.

•    Su otomasyon sistemini son teknoloji ile kuracağız.

•    Muhtarlar için kapalı sistem dijital sorun bildirme sistemi kuracağız.

•    Akıllı trafik uygulamaları kullanacağız.

Çalışanı da halkı da mutlu bir belediye için geliyoruz. Halkımızın hayat kalitesini yükseltmek için geliyoruz."