CHP'li Bıyıklı Milletvekili Demir'e yüklendi

CHP Kastamonu İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı basın açıklamasında bulundu.

  • 1595
CHP'li Bıyıklı Milletvekili Demir'e yüklendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bıyıklı; "Milletvekilimiz Sayın Murat Demir’i seçildiği günden bu tarafa saldırgan ve kavgacı tavırlarıyla basında izliyoruz, yaptıklarını duyuyoruz. Muhalif Belediye Başkanlarını, bürokratları, partisindekileri ve zaman zaman bizi hedef alan ve çoğu kez siyasi nezaket kurallarını aşan bir üslupla konuşmalar yapıyor. Bu yaptıklarını ve söylediklerini, sürpriz bir şekilde seçim kazanmasının şokunu ve şımarıklığını yaşadığını düşünerek ciddiye almaya ve cevap vermeye değer bulmadık. Ancak son günlerde yerel basında yer alan partimizle ilgili “halt etmişler” “CHP çirkefliğini sürdürüyor” şeklindeki hakaret derecesindeki sözlerine cevap vermeyi zorunlu gördük.

Sayın Demir, 2-3 Aralıkta Kastamonu’da iki günlük bir çalışmanın sonunda “Kastamonu, AKP’ye verdiği desteğin karşılığını alamamış” değerlendirmesini yapan Genel Başkan Yardımcımıza ve milletvekillerimize 8 Ocakta tam da kendine yakışan bir üslupla cevap vermiş: Halt etmişler. Neden halt etmişler? Milletvekilimize göre 15 yıldır ülkeyi tek başına yöneten AKP’ye tam destek veren Kastamonu, her türlü yatırımı ve hizmeti almıştır. Sorunu kalmamıştır. Ama aynı Murat Demir kısa bir süre önce İstanbul’da Cide Dernekler Federasyonunun kahvaltı toplantısında ne diyor: Kastamonu’nun sorunları çok birikmiş. Seçildikten sonra bunu daha çok gördüm. Sayın Demir orada öyle burada böyle konuşarak; kızmış gibi yaparak, çok çalışıyormuş, Kastamonu sevdalısıymış görünerek kimseyi kandıramaz. Bizleri seviyesiz sözlerle sindirmeye çalışmasın, her türlü azara ve aşağılamaya yasal engeller nedeniyle cevap veremeyen kamu görevlileriyle karıştırmasın. Umurumuzda olmaz.  Her konuşmasında Kastamonu için gecesini gündüzüne katarak çırpınıyormuş havalarındaki Sayın Demir’in TBMM’deki karnesine baktım. Mecliste Kastamonu için kükreyerek ortalığı ayağa kaldırmıştır umuduyla… Ama sayın vekilimiz bir defa Şerifebacı ile ilgili söz almış 3 cümle konuşmuş, Şeyh Şaban-ı Veli ve Evliyalar Haftası ile ilgili olarak söz almış 25 cümleden oluşan bir konuşma yapmış. İkinci lige çıkan Kastamonuspor’u kutlamak için söz alarak 2 cümlelik bir konuşma yapmış. Bunun dışında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Bütçesi üzerine ve 2014 yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesabı ile ilgili söz alarak kürsüye çıkmış. Haksızlık etmeyelim. 17.11.2016 tarihinde bir kez daha kürsüye çıkmış: Milletvekili yeminini yapmak için… Temsil ve Yasama görevi yapmak üzere seçilen bir milletvekili olarak Sayın Demir’in aldığı maaşa göre Mecliste yaptığı konuşmaların her cümlesi kaba bir hesapla iki bin liraya geliyor. Konuşmalara baktığımızda cümlesi iki bin lira edecek kadar değerli sözler söylememiş. O zaman aldığı milletvekilliği maaşının hakkını veremediği ortaya çıkıyor. Bu durum da emeğinden alın terinden, çoluk çocuğunun rızkından kesilen vergilerden milletvekili maaşı ödeyen milletimizin hakkının yendiğini gösteriyor. Milletvekilliği performansı sadece Meclisteki faaliyetlerle ölçülmez denilebilir. Ancak ne yazık ki Sayın Demir’in Kastamonu ile ilgili, ilçelere yatırımcı getirme boş vaatlerinden başka bir çalışmasını da göremedik.

Sayın Demir, tavırları ile kendisini Kastamonu’nun gelmiş geçmiş tek milletvekili gibi görüyor. Kendisine hatırlatalım. 1920’deki ilk meclisten bu güne senatörlerimiz dâhil toplam 109 farklı kişi Milletvekili seçilerek değişik süreler Kastamonu’ya hizmet etmişlerdir. Seçilenlerin çoğu, bizlere bıraktıkları değerli anılarla ve hizmetlerle bu dünyadan göçüp gitmiştir. Hiç biri farklı milletvekili profili yaratmak amacıyla oraya buraya saldırıp kalpler kırarak görevini sürdürmeyi düşünmemiştir. Elbette ki nasıl davranacağı konusunda karar kendisine aittir. Sonuç olarak, Sayın Milletvekilimizi konuşmalarındaki üsluba dikkat etmesi konusunda uyarıyor, bizimle ilgili sözlerini “kötü söz sahibine yakışır” diyerek aynen kendisine iade ediyorum." dedi.