4-6 yaş grubu çocuklar için Kur'an Kursu açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı 'Kur'an Kursları Öğretim Programı' kapsamında Araç'ta 4-6 yaş grubundaki çocuklara yönelik Kur'an Kursu açıldı.

  • 2940
4-6 yaş grubu çocuklar için Kur'an Kursu açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Araç Merkez Kur’an Kursunda açılan kursu ziyaret eden Araç İlçe Müftüsü Abdulhamid Pehlivan, çocuklarla bir süre sohbet etti. Çocukların Kur’an Kursunda İslam dininin değerlerini öğreneceğini söyleyen Araç İlçe Müftüsü Abdulhamid Pehlivan, “Yavrularımız kursumuzda İslam dininin değerlerini öğrenmelerinin yanı sıra, Allah’ı sevgi temelinde tanıyabilmesi ve yaradılışı fark etmesi, Hz. Muhammed’in (S.A.V) kişiliğini ve karakterini tanıması, sevip rol model alması, sağlıklı bir din ve ahlak gelişimi göstermesi ve yaşları gereği ihtiyaç duydukları diğer gelişim süreçlerine de katkıda bulunulması amaçlanmaktadır. Kursumuz tefriş edilmiş olup, kreş ve anaokulunu aratmayacak şekilde dizayn edilmiştir. Önümüzdeki öğretim döneminde daha çok yavrumuzu kursumuzda barındırmayı ve eğitmeyi hedefliyoruz” dedi.

Kur’an-ı Kerim okumaya geçen öğrenciler için ailelerinin de katıldığı bir program düzenlendi. Araç İlçe Müftüsü Abdulhamid Pehlivan, öğrencilere Kur’an-ı Kerim hediye etti. Kurs öğreticisi Döndü Uysal’da öğrencilerine özel hediyeler verdi.