Ekmekci'den AB projesi çağrısı

AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, derneklere AB projesi çağrısında bulundu.

  • 691
Ekmekci'den AB projesi çağrısı

AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, Brüksel dönüşü Kastamonu’daki programlarına ara vermeden devam etti.

Yardım Sevenler Derneği Kastamonu Şubesi’nin ev sahipliğinde kadın dernekleri üyeleri ile buluşan Milletvekili Ekmekci, Brüksel temasları başta olmak üzere görüşlerini aktardı.

Ekmekci'den AB projesi çağrısı

"Ülkemizi Avrupa Parlamentosu’nda temsil etmekten onur duydum"

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) olarak Avrupa Parlamentosu’nda "kadın" konulu oturumlara katıldıklarını kaydeden Milletvekili Ekmekci, "Büyük bir heyecan ile görev yaptığım KEFEK çalışmalarımızda; kadınların toplumun her alanında daha çok yer almaları için emek veriyoruz. Komisyon çalışmalarımızın elbette Kastamonu’muza da önemli artıları olacak. Kastamonulu bir kadın milletvekili olarak Avrupa Parlamentosu’nda oturumlar başta olmak üzere 'kadın' temalı toplantılarda yer almaktan ve görüşlerimi ifade etmekten ülkem ve ilim adına büyük onur duydum. Kadın merkezli projeler ile geri döndüm ve sivil toplum örgütlerimizle iş birliği içinde sürdürülebilir çalışmalara imza atacağız." dedi.

"AB Nezdinde Daimi Temsilci, Büyükelçi Sayın Faruk Kaymakçı’ya teşekkür ediyorum"

Brüksel programında AB Nezdinde Daimi Temsilci, Büyükelçi Faruk Kaymakçı’nın büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Milletvekili Ekmekci, "Tosyalı hemşehrimiz Sayın Kaymakçı, heyetimizle yakından ilgilendi. Avrupa Birliği fonları hakkında yaptığı bilgilendirme ve görevi, Kastamonu’da yapacağımız AB projeleri için bana büyük heyecan ve umut verdi. Sayın Kaymakçı Kastamonu için büyük şans. Hemşehrimizin Kastamonu’ya selamlarını getirdim. Misafirperverliğinden dolayı kendisine bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Ekmekci'den AB projesi çağrısı

"Kastamonu’yu spor ili yapalım"

Avrupa Parlamentosu’ndaki toplantı gündemlerinin "Sporda kadın" olduğunu ifade eden Milletvekili Ekmekci şunları söyledi:

"Spor, sosyal hayatın en önemli bileşenlerinden biri. Spor aynı zamanda toplumu bir arada tutan, sosyal bağları kuvvetlendiren, dostluklar sağlayan bir tutkal. Diğer yandan zararlı alışkanlıklardan çocukları koruyan, bedensel ve zihni gelişimi pekiştiren, adeta olmazsa olmaz bir etkinlik. Kadın derneklerimiz başta olmak üzere sivil toplum örgütlerimizden talebim spor eksenli AB projeleri yapmalarıdır. Bu sayede ilimiz merkezi olacak."

"AB projesi yazma eğitimi düzenleyeceğiz"

Milletvekili Ekmekci AB fonlarından yararlanmak için proje bilgilendirme ve yazma eğitimi düzenlenmesi için girişimde bulunacağını belirterek, "Elbette ilimizde öncesinde bu eğitimler verildi. Ancak bir kez daha üstünden geçmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Bu yönde bir çalışma için hemen girişimde bulunacağım." açıklamasında bulundu.