AK Parti'li Uluay'dan gündem yaratacak açıklama!

İl Özel İdaresi'nin 2017 yılı bütçe görüşmelerinden önce İl Genel Meclisi üyeleri ile istişare toplantısı yapan AK Parti İl Başkanı Halil Uluay'dan ilginç çıkış geldi.

  • 2367
AK Parti'li Uluay'dan gündem yaratacak açıklama!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Valimizin değişmesi bütçemizin dengelerini değiştirdi!”
2016 yılında belirlenen hedeflerin çok altında kaldıklarını kabul eden Uluay: “Valimizin değişmesi İl Özel İdare bütçesinin dengesini değiştirdi. Almamız gereken birçok kaynağı alamadık” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Halil Uluay, İl Özel İdaresi’nin 2017 yılı bütçe görüşmeleri öncesinde İl Genel Meclisi üyeleri ile istişare toplantısında bir araya geldi. İstişare toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Halil Uluay, 2016 yılında İl Özel İdaresi olarak belirledikleri hedeflerin çok altında kaldıklarını kabul ettiklerini kaydetti.

“MAZARET GÖSTEREN BÜROKRAT MİLLET AKLIYLA ALAY EDİYOR DEMEKTİR”
İl Özel İdaresi’nin 2017 yılı bütçe görüşmelerinin başladığını, yapılacak bütçe ile İl Özel İdaresi’nin 2017 yılı yatırımlarının şekilleneceğini ifade eden Halil Uluay: “İl Özel İdaresi’nin bütçesi nasıl şekillenirse yatırımlar da aynı derecede şekillenir. Belediye sınırları içerisinde İl Özel İdaresi’ne para harcattırmamamız gerekiyor. Kaynaklarımızı belediye sınırları dışarısında değerlendirmemiz gerekiyor. Bütçe bu duruma göre şekillendirilmeli. Belediye sınırları içerisinde bir bina yapmaktansa belediye sınırları dışarısında yol, su ve kanalizasyon çalışması yapmak daha faydalı olacaktır. İl Özel İdaresi tarafından 2016 yılında hedef olarak konulan yol, su ve kanalizasyon hedeflerinin oldukça altında kaldık. Hedeflerin tutmaması sayın valimizin değişmesi ile bütçelerde değişim yaşanmasına neden oldu. 15 Temmuz olağanüstü bir durumdu kabul ediyoruz ancak bayramlardır, hafta sonlarıdır bunların mazaret olarak gösterilmesi kabul edilemez. Bunları mazaret olarak gösterenler millet aklıyla alay ediyor demektir. Geçmişi sorgulamak yerine önümüze bakmak gerekiyor. Geçen sene 2 bin kilometre yol hedefi öngörmüştük. Yaklaşık 10 bin külometreye yakın bir yol ağına sahip Kastamonu’da 2 bin kilometre yol hedefinin altında yol yapımı gerçekleşiyorsa birşeyler ters gidiyor demektir. Bunu yapamazsak il olarak geri gidiyoruz demektir. 2 bin kilometre yolu her durumda yapmış olmamız gerekiyordu. Kaynak konusunda yapılan taleplere hak veriyoruz. Daha fazla kaynak bulmalıyız. Kaynağı ne kadar fazla bulursak o kadar fazla hizmeti yerine getiririz” dedi.

“KASTAMONU’NUN ÜZERİNDE BEDDUA VAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM” 
Tamamlanması sürekli ertelenen yeni ağız ve diş sağlığı merkezi üzerinden yapılan eleştirileri kabul ettiklerini, ancak yaşanan sorunun bir bütün olarak değerlendirdiklerini belirten Uluay: “Kastamonu’nun kaderi mi bilmiyorum ancak il olarak beddua aldığımızı düşünüyorum. Kastamonu’da iş yapan firmalarla mutlaka sorun yaşanıyor. Firmalarla yaşanan sorunlar Kastamonu’ya yapılan pekçok yatırımın gecikmesine, sürecinin uzamasına neden oluyor. Türkiye’de yapılan büyük yatırımlarda verilen tarihlerde yapılan yatırımlar açılırken aynı durumu Kastamonu’da göremiyoruz. Bu sebeple bir yerlere gelmekte zorluk çekiyoruz” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN KADERİ AK PARTİ İLE ÖZDEŞLEŞTİ”
1 Kasım 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerin yıl dönümünü idrar ettiklerini ve bu tarihi kendilerine önem addediklerinin altını çizen AK Parti İl Başkanı Hail Uluay: “1 Kasım Seçimlerinde Türkiye yeniden istikrarı seçerek partimize büyük teveccüh gösterdi. 7 Haziran sonrası ellerini avuçlayanların beklentileri boşa çıktı. Halkımızdan gerekli dersi alanlar kendilerini 15 Temmuz’a hazırlamışlar ki milletimizin dirayeti ile bu hainlere fırsat verilmedi. Milletimize kurulan tuzak o tuzağı kuranların başlarına geçti. Türkiye’nin kaderi AK Parti ile özdeşleşti. Halkımız bizlere destek vermeseydi, 1 Kasım’da 7 Haziran gibi bir sonuç ortaya çıksaydı ülkemizin başına gelebilecek musibetleri tahmin bile edemiyor olabilirdik. Şimdi geldiğimiz süreç gösteriyor ki çok iyi durumdayız. Bizim iktidarımızdan önce havadan, sudan sebeplerle vergi koyuluyor, vatandaşlarımız ekonomik olarak zorlanıyordu. O günleri geride bıraktık. Bırakın vergi koymayı devletimiz tüm yatırımlarını, vatandaşlarımıza verdiği desteği giderek arttırıyor. Bunların hepsi AK Parti’nin iyi niyetleri sayesinde gerçekleşti” şeklinde konuştu. 

“KAMUOYUNDA BAŞKANLIK SİSTEMİNİ İTİBARSIZLAŞTIRICI SİYASETLER ÜRETİLİYOR”
Türkiye’de son dönemlerde başkanlık sistemi üzerinden yapılan eleştirileri kabul etmediklerini, maksadını aşan açıklamaların yapıldığına dikkat çeken Uluay, “Kamuoyunda başkanlık sistemini yıpratıcı, itibarsızlaştırıcı siyasetler üretiliyor. Başkanlık sistemin en büyük avantajı koalisyonlar sürecini bitirecek olmasıdır. Tarihte baktığımız zaman koalisyonların zararlarının neler olduğunu görebiliriz. Koalisyon dönemlerinde de ciddi çalışmalar yapılmaya çalışıldı ancak bir takım engellemeler ile bu yatırımlar yarım bırakıldı. Başkanlık sisteminde bunlar yaşanmayacak. Sayın Cumhurbaşkanımız üzerinden yapılmaya çalışılan algıyı kabul etmiyoruz. Başkanlık sistemi Sayın Cumurbaşkanımızın egosu değildir. Başkanlık sistemi ile ilgili düzenleme halkımızın çnüne geldiği zaman halkımızın en iyi tercihi yapacağından eminiz” açıklamasında bulundu.

Kazım BOLAT