Soğuksu PTT şubesi açıldı

Cide Soğuksu bölgesinde daha önce acente olarak hizmet veren PTT şube oldu.

  • 1784
Soğuksu PTT şubesi açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Soğuksu bölgesinde yaklaşık 40 köye hizmet veren PTT acentesi bölge muhtarlarının ve vatandaşların talebi doğrultusunda şubeye dönüştürüldü. AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, PTT Baş Müdürü Aysel Varlıker, Cide Belediye Başkanı Nejdet Demir, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşların katılımıyla açılışı yapılan PTT şubesi, bölge halkı tarafından sevinçle karşılandı.

Soğuksu PTT şubesinin açılışında konuşan PTT Kastamonu Baş Müdürü Aysel Varlıker,  bölge sakinlerinin şubeye sahip çıkmaları gerektiğini belirtti.

"Milletvekili  Demir'in katkısı büyük"

Varlıker, "23 Temmuz 2014 yılında iş potansiyel düşük olması ile acenteye çevrilen Soğuksu PTT, bugün Kastamonu Milletvekilimiz Sayın Murat Demir ve muhtarlarımız istek ve destekleriyle hizmete açılmıştır. Özellikle Milletvekilimiz Murat Demir'in bu konudaki çabası çok büyüktür. Ben öncelikle vekilimize ve tüm destek ve emeği verenlere teşekkür ediyor, Soğuksu ve çevresindeki onlarca köye hizmet verecek olan şubemiz bölgemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"Bankadan bir farkımız yok"

PTT'nin geçmişi ve çalışma sistemi hakkında da bilgi veren Aysel Varlıker, "176  yıllık geçmişi olan köklü bir kurumun, Sayın Genel Başkanımız Kemal Bozyiğit beyefendinin belirlediği hedeflerle doğrultusunda 2023 yılında dünyanın ilk 10 markasının arasına girmeyi hedeflemiş bulunmaktayız. Hepinizin bildiği gibi PTT olarak artık her türlü hizmeti veriyoruz. Paranın nemalandırılması dışında aklınıza gelebilecek tüm hizmetleri veriyoruz.  PTT bünyemizde türevleriyle beraber yaklaşık 500 çeşit işlemimiz var. Pttcel işlemleri, tüm tahsilat işlemleri, kredi verme işlemleri ve kargo işlemleri gibi bir çok hizmetle PTT'nin artık bir bankadan farksızdır."

"Herkes destek olmalı"

Konuşmasını sürdüren PTT Kastamonu Baş Müdürü Aysel Varlıker, bölge halkının hayatını kolaylaştıracak 500 yakın işlemi ayaklarına getirdiklerini belirterek destek istedi.

Varlıker, "Bugün bu açılışa PTT ailesinin bünyesinde ki profesyonel danışman ve pazarlamacı arkadaşlarımızla birlikte geldik. Onlar sizlere kurumumuz hakkında daha ayrıntılı bilgileri aktaracaklar. Bizler Soğuksu bölgemize açılan bu şubemizi daimi olarak yaşatmak istiyorsak lütfen PTT işlemlerini tercih edelim"  diye konuştu.

Soğuksu'da PTT şubesi açılışına katılan AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir ise konuşmasında şunları kaydetti: "Öncelikle PTT şubemiz Soğuksu bölgemize hayırlı olsun. Özellikle esnaflarımız ve yaşlı vatandaşlarımızdan bu konuda büyük bir talep vardı. Bizde bunun için bölge sakinlerimize söz vermiştik. Bugün ise burada  şubemizin açılışını yapıyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Soğuksu'ya PTT şubesinin kazandırılmasında çok büyük emeği olan PTT Baş Müdürümüz Aysel Varlıker hanımefendiye, huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Kendisi bu konu için bizleri kırmayarak bir çok kez bölgeye gelerek incelemeler yapmış ve bu şubenin açılışını en hızlı şekilde yapılmasını sağlamıştır. Ama Soğuksu'lu hemşehrilerimiz şubenin daimi şekilde devam etmesi için özellikle ticaret yapan esnaflarımızın bu kurumu canlı tutması gerekli. Soğuku'ya getirilen bu hizmetin devamı için sizlerin elinizden gelecek gayreti göstereceğinizden şüphemiz yok. Olur da aksi olursa sonuçları bellidir. O yüzden bölgede ki tüm herkesin destek olması gerekir.  Soğuksu'da hizmetlerimiz sadece bununla sınırlı değil, daha önce söz verdiğimiz gibi 112 Acil Sağlık konuşlandırılarak hizmete açıldı.  Yine söz verdiğimiz Soğuksu-Şenpazar arasındaki grup yolumuz bu yıl içinde başlanarak eksikleri giderilecek. Bizler Kastamonu'nun hizmette eksik olan her yerinde vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Çayyaka Köyü Muhtarı Bayram Makaracı'da şubenin Soğuksu'ya kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.  Makaracı; "Bölgemizde tüm işlemlerimizi artık yaklaşık 40 kilometre gitmeden halledebileceğiz.  Özellikle esnafımız ve yaşlı vatandaşlarımız için PTT şubesinin açılması çok yararlı oldu. Bu hizmetin sağlanmasında emeği geçen başta Sayın Milletvekilimiz Murat Demir ve Kastamonu PTT Baş Müdürümüz Sayın Aysel Varlıker hanımefendi olmak üzere emeği ve katkısı olan herkese bölge halkı adına teşekkürlerimizi iletiyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Soğuksu PTT şubesi, yapılan dualarla hizmete açıldı.

Mehmet SALMAN