Akar'dan 'Kalkına Vakfı ne yaptı?' eleştirilerine cevap!

Kastamonu Kalkınma Vakfı'nın olağan gelen kurulu öncesinde Divan Başkanı İlhan Çakıroğlu'nun vakfın verdiği sözleri yerine getirmediğini ve gözle görülür bir şey yapmadığını, yaptı ise de bilinmediği yönünde sarf ettiği sözlere İş Adamı Kemal Akar sert cevap verdi.

  • 710
Akar'dan 'Kalkına Vakfı ne yaptı?' eleştirilerine cevap!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akar, Kastamonu Kalkınma Vakfı’nın en büyük başarısının ‘Kastamonuluyum’ demeyenlere yıllar sonra ‘Kastamonuluyum’ dedirtmek olduğunu vurguladı.

Her olağan genel kurulda bir şeyler yapmadığı iddiasıyla sert eleştirilerin yöneltildiği Kastamonu Kalkınma Vakfı’nda yapılan eleştirilere Faaliyet Raporunun okunması sırasında İş Adamı Kemal Akar cevap verdi. Kemal Akar yapılan eleştirilerin haksızlık olduğunu söyledi.

Herkesin birbirini iyi anlaması, sevmesi ve iyi bakması gerektiğine dikkat çeken İş Adamı Kemal Akar, ‘o yaptı bu yapmadı’ tartışmalarının yapılmasının doğru olmadığını, bu tartışmaları kabul etmenin gereksiz olduğunu ifade etti.

‘Kastamonu Kalkınma Vakfı bugüne kadar ne yaptı?’ eleştirilerine cevap veren Akar: “İstanbul’da Kastamonulular Derneği’nden sonra 500 kişiyle Kastamonu Holdingi kurduk. Holdin olarak daha önce kimsenin çivi çakmadığı Ilgaz’da tesisleri yaptık. O zaman Ilgaz’da orada kimse yoktu. Orman Bakanlığı ile Köy Hizmetleri’nin bir yeri vardı ve biz onları almak için epey mücadele ettik. Ilgaz’da tesis kazandırmak için Ankara’da çok mücadele ettik.  Kastamonu’ askeriyeyi getirdik. Hem buraya askeriyeyi getirdik hem mera alanını askeriyeye verdik. Hiç para istemedik. Daha sonra öbür tarafı kendilerine sattık, burada işleri büyüttüler. Daha sonra üniversite yapılması için mücadele ettik. Elimizden geldi onu yaptık. Daha sonra yine İstanbul’daki Kastamonulu hemşerilerimiz ile Abana’ya yüksek okul kurulması için çalıştık. Aynı şekilde Abana’da ve Taşköprü’de bir yurt yaptık.  Yani birçok şeyler yapıyoruz, yapmıyoruz dersek yanlışlık olur. ‘Kastamonulular yapmıyor’ ben böyle bir şey demiyorum, öyle bir şey de demedim. Birbirimizi anlamamız lazım. Birbirimizi kırmak dökmek böyle olmasın. Ben bu şehre hizmet ediyorum. 30 yıldır Kastamonuluyum demeyenlere biz Kastamonuluyum dedirttik. Cideliyimden kurtardık, Abanalıyımdan kurtardık, İneboluluyumdan kurtardık biz bunlarım hepsine Kastamonuluyum dedirttik” diye konuştu.

Kazım BOLAT