Hakim ve Savcı Yardımcılığı dönemi başlıyor

Adalet Bakanı Tunç, 'Yargıda Hakim ve Savcı Yardımcılığı dönemini başlatıyor, adalet teşkilatımızı güçlendiriyoruz.' dedi.

  • 2610
Hakim ve Savcı Yardımcılığı dönemi başlıyor

Yargıda Hakim ve Savcı Yardımcılığı dönemi başlıyor. Hakim ve Savcı adayları 1 yıl akademi eğitim ve ara sınavlarından sonra 2 yıl da tecrübeli hakim ve savcılar yanında usta çırak ilişkisi içinde Hakim ve Savcı yardımcılığı yapacak.

800 adli yargı hakim ve savcı yardımcısı, 100 avukatlık mesleğinden adli yargı hakim ve savcı yardımcısı ve 100 idari yargı hakim yardımcısı olmak üzere toplam 1000 hakim ve savcı yardımcısı alımı ile ilgili sınav ilanı yayımlandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "ÖSYM tarafından 23-24 Aralık’ta yapılacak sınava girecek tüm adaylarımıza, geleceğin hakim ve savcılarına iyi çalışmalar ve başarılar diliyorum. Sınavı kazananlar, Hakim ve Savcılık mesleğine kabulleri öncesinde 2 yıl süren adaylık yerine, 3 yıl Hakim ve Savcı Yardımcısı olarak (1 yılı Adalet Akademisinde eğitim ve ara sınavlar, 2 yılı tecrübeli hakim ve savcılarımızın yanında notlar alarak usta çırak ilişkisi içinde)
çalışacaklar ve kürsüye daha donanımlı ve güçlü şekilde çıkacaklar. Hayırlı olsun." dedi.