İnebolu Kaymakamından 'Denk Kayığı' teşekkürü

İnebolu Kaymakamı Baycar, 'Denk Kayığı'nın denize indirilmesinde emeği geçenlere 'Teşekkür Belgesi' verdi.

  • 1510
İnebolu Kaymakamından 'Denk Kayığı' teşekkürü

Milli Mücadele'nin simgelerinden olan İnebolu Denk Kayığı'nın 100 yıl aradan sonra yeniden denizle buluşmasında emeği bulunanlar, İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar tarafından "Teşekkür Belgesi" ile ödüllendirildi.

İnebolulu denizcilerin Kurtuluş Savaşı'nda 3 yıl boyunca silah, cephane ve asker taşıdığı "denk kayığı" zamanla yok olmuş, ilçede bir örneği kalmamıştı. İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, ilçede göreve başladıktan sonra "Denk Kayığı"nın yeniden orijinaline uygun olarak yaptırılması için çalışma başlattı.

Kaymakam Baycar’ın öncülüğünde tamamen kestane ağacı kullanılarak 100 yıl sonra aslına uygun olarak yeniden inşa edilen denk kayığı 25 Ağustos'ta Vali Meftun Dallı'nın da katıldığı törenle denize indirildi.

İnebolu Kaymakamından 'Denk Kayığı' teşekkürü

Kaymakam Baycar, denk kayığının yeniden canlandırılmasında emeği geçenleri ödüllendirdi.

Kaymakam Baycar bu kapsamda İlçe Özel İdare Müdürü Mustafa Arslan, İnebolu Orman İşletme Müdürü Azmi Şenel, Orman İşletme Şefleri Yunus Kısaarslan ve Hüseyin Kaplan ile Yerel Tarih Araştırmacısı Mustafa Fakazlı, Yeni İnebolu Gazetesi sahibi Kadir Yıldırım ve tekne ustası Mehmet Aksoy'a "Teşekkür Belgesi" takdim etti.