Kastamonu'dan ikinci körfez çıkarması

Kastamonu turizm sektörü, Umman ve Suudi Arabistan seyahat acente ve tur operatör temsilcilerine tanıtıldı.

  • 4061
Kastamonu'dan ikinci körfez çıkarması

Türkiye’nin uluslararası pazarlar için ürün ve destinasyon çeşitlendirme politikası ile uyumlu olarak uluslararası pazarlara yönelen Kastamonu turizm sektörü, Umman ve Suudi Arabistan seyahat acente ve tur operatör temsilcilerine tanıtıldı.

Kastamonu Valiliği himayelerinde, Kastamonu Turizm ve Altyapı Hizmet Birliği (KASTAB), Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), THY Kastamonu Bölge Müdürlüğü koordinasyonu ve özel sektör temsilcileri iş birliğinde Umman ve Suudi Arabistan’ı kapsayan Destinasyon Tanıştırma Programları gerçekleştirildi.

Doğu Karadeniz’e yoğun olarak talep gösteren Ortadoğu pazarına yönelik Kastamonu tarafından yürütülen destinasyon tanıştırma faaliyetleri devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl Kuveyt ve Bahreyn’de yapılan iki büyük etkinliğin ardından bu yıl da Umman ve Suudi Arabistan’daki seyahat acentesi ve tur operatörleri temsilcileri ile buluşmayı hedefleyen etkinlikler düzenlendi.

İlk Durak: Umman

KASTAB, KUZKA ve 8 özel sektör temsilcisinden oluşan heyetin program kapsamındaki ilk durağı Umman’ın başkenti Maskat oldu.

Başkent Maskat’ta ilk olarak T.C. Maskat Büyükelçisi Muhammet Hekimoğlu tarafından kabul edilen heyet akabinde hava yolu şirketi Salam Air Genel Merkezi ve ülkenin en büyük tur operatörleri arasında yer alan Travel Point Seyahat Acentesi Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

Umman’daki program, “B2B Acente Buluşma Etkinliği” ile sona erdi.

Umman’daki organizasyona 70’i aşkın tur operatörü ve seyahat acentesi temsilcisi katılım sağlarken, toplamda 400’e yakın ikili görüşme gerçekleştirildi.

Büyükelçi Hekimoğlu: "Ummanlı dostlarımızı Kastamonu’ya davet ediyorum"

B2B Acente Buluşma Etkinliğinin açılış konuşmasında söz alan T.C. Maskat Büyükelçisi Muhammet Hekimoğlu, “Bu coğrafyadan ülkemize olan büyük talebin farkındayız. Doğu Karadeniz en gözde seyahat noktası olarak dikkat çekiyor. Aslen Trabzonlu olmama rağmen, artık bu talebin ülkemiz içinde orta ve batı karadenize doğru yayılmasını, ülkemizin o coğrafyalarının muhteşem güzelliği ile Ummanlı dostlarımızın buluşmasını çok önemsiyorum. Bu noktada, kanyonlar ve doğal güzellikler şehri Kastamonu’nun böyle bir etkinliği organize etmesini çok değerli buluyor, emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlarımızı tebrik ediyorum. Ummanlı dostlarımızı da Kastamonu ve çevresindeki eşsiz güzellikleri ziyaret etmeleri için ülkemize davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

İkinci Durak: Ortadoğu’nun en büyük pazarı Suudi Arabistan

B2B Buluşmalarının ikinci noktası Suudi Arabistan’ın Riyad kenti oldu.

Başkent Riyad’ta Radisson Blu Convention Center’da gerçekleştirilen B2B tanıtım etkinliğine Suudi Arabistan coğrafyasından 75 seyahat acente temsilcisi katılım sağlarken, toplamda 500’ü aşkın ikili görüşme gerçekleştirildi.

Toplantıya katılım sağlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı Riyad Turizm Ateşesi Metin Mutanoğlu, Ortadoğu’da Türkiye’nin birçok destinasyonunun bilinir olmasına karşın Türkiye’nin henüz keşfedilmemiş çok önemli destinasyonları olduğunu vurgulayarak, “Kastamonu, İstanbul ile Doğu Karadeniz arasında köprü görevini üstlenebilecek doğal dokusu, bakir coğrafyası ile beklentilerin çok üzerinde bir destinasyon. Henüz bilinmiyor olabilir ancak çok yakında Suudi Arabistan pazarında adını sık sık duyacağımız çok önemli bir varış noktası olacak. Bu etkinlik önemli bir başlangıcın habercisi, tüm konuklarımızı turizm profesyonellerimizi Kastamonu’nun güzellikleri ile tanışmaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

Nisan ve mayıs aylarında acente temsilcileri Kastamonu’ya geliyor

Ortadoğu coğrafyasını hedefleyen tanıtım faaliyetleri, nisan ve mayıs ayında Kastamonu’ya gerçekleştirilecek tanıştırma programları ile devam edecek.

Bu çerçevede, Umman ve Suudi Arabistan’da faaliyet gösteren 20’ye yakın seyahat acente temsilcisi 25-29 Nisan ile 13-17 Mayıs 2024 tarihlerinde iki grup halinde Kastamonu’da destinasyonu yerinde deneyimleme fırsatı bulacaklar.