Komşu illerin yerel basını konuk edildi

Kastamonu Gazeteciler Derneği ile Küresel Gazeteciler Konseyi'nin ortaklaşa organize ettiği iftar sonrasında yerel basının sorunları masaya yatırıldı.

  • 924
Komşu illerin yerel basını konuk edildi

Kastamonu Gazeteciler Derneği ile Küresel Gazeteciler Konseyi’nin ortaklaşa organize ettiği iftar ve "Yerel Basının Sorunları" konulu söyleşi programı dün akşam Kastamonu’da gerçekleştirildi.

Armoni Park Otel’de düzenlenen programa, Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı ve Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu Üyesi Mehmet Ali Dim ve KGK Genel Sekreteri Lütfü Karakaş’ın yanı sıra konseyin bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Karabük, Bartın, Zonguldak, Çankırı, Çorum ve Kastamonu’dan vasıflı internet haber siteleri ile gazetelerin yetkilileri katıldı.

Komşu illerin yerel basını konuk edildi

5 İLİN GAZETECİLERİ BULUŞTU

İftar yemeğinin ardından ev sahibi olarak Kastamonu Gazeteciler Derneği Başkanı ve KGK İl Temsilcisi İzzet Sarı’nın kısa bir selamlama konuşmasının ardından KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim de yaptığı konuşmada, BİK’in yapılan son genel kurul toplantısında alınan kararlar ve internet yasasını ilgilendiren konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

"İNTERNET YASASINDA GEÇ KALINDI"

Genel Başkan Mehmet Ali Dim, İnternet Yasası’nın Türkiye’ye getirilmesinde 20 yıl geç kalındığına dikkat çekerek, "Ben bile Antalya’daki gazetemde internet haber sitemi 20 yıl öncesinden kurdum. Bütün donatılarımı ve altyapımı ona göre düzenledim. Ancak iyi niyetli ve yerinde bir karar olmasına karşı acele ile başlandı ve adil bir sistem oluşturulamadı. Nitekim şu an konuk olduğumuz Kastamonu, internet yasasında emsal illeri bulunan 5. Bölge yerine 4. Bölgede değerlendirildi. Bu gibi tenkit edilecek çok konu var. Bunların düzeleceği inancındayım." dedi.

Komşu illerin yerel basını konuk edildi

"ADALET VE ORMAN BAKANLARIMIZLA GÖRÜŞÜYORUZ"

KGK Genel Başkanı Dim, "Adalet Bakanlığına ait il ve ilçe İcra müdürlüklerinin icra ilanları ile Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Bölge ve İşletme müdürlüklerinin orman emvali, satışı, kesim, istifleme ve yol yapımı gibi ilanlarında aynı mevzuata göre bulundukları illerde bölge ve şube müdürlüklerinde görevli kişilerin algı (anlama-kavrama) zafiyeti var. Görevli personel istediği gibi anlıyor ve ilanı BİK'e göndermesi gerekirken ilan panosuna asabiliyor" diyerek meslektaşlarının bulundukları illerde ve ilçelerde Bakan, milletvekili ve parti yöneticileriyle bu konularda sık sık istişare etmelerini ve icra müdürlükleri ile diyalog halinde olmalarını istedi.

Programa ayrıca misafir olarak Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Seyid Sertçelik de katıldı.

Komşu illerin yerel basını konuk edildi

Komşu illerin yerel basını konuk edildi