Öğretmenler Günü kutlama mesajları

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınlanan kutlama mesajları

  • 1046
Öğretmenler Günü kutlama mesajları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONU VALİSİ MESUT YILDIRIM'IN MESAJI

24 Kasım, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri Başöğretmenliği”ni kabul etmesinin yıl dönümü ve aynı zamanda bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın bir mesleğin mensupları olan öğretmenlerimizin günüdür.

Eğitim ordusunun, yurdun dört bir yanına dağılmış neferleri olan öğretmenlerimiz; geleceği devralacak çocuklarımızı ve gençlerimizi sevgiyle, özveriyle geleceğe hazırlayan, verdikleri eğitimle topluma şekil veren yüce bir görevin fedakâr temsilcileridir.

Kendini devamlı geliştiren ve ufku açık öğretmenlerimiz sayesinde ülkemiz, her alanda kalkınmış ve gelişmiş bir dünya devleti haline gelecek; Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında, 2053 ve 2071 hedeflerinin hayata geçirilmesinde yine öğretmenlerimizin çabalarının önemli bir payı olacaktır.

Geleceğimizin mimarları olan öğretmenlerimizin almış oldukları bu görevi bugün olduğu gibi yarın da layıkıyla yerine getireceklerine, genç nesillerin vatan millet sevgisi ve fikir hürriyetinin birer timsali olarak yetişmeleri için canla başla çalışacaklarına ve ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştıracak bu kutlu yolda kararlılıkla yürüyeceklerine yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; Başöğretmenimiz Atatürk başta olmak üzere, bugün aramızda bulunmayan öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü”nü, içtenlikle kutluyor, aile bireyleriyle birlikte, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum.

KASTAMONU BELEDİYE BAŞKANI TAHSİN BABAŞ'IN MESAJI

Öğretmenlerimiz, Cennet Vatanımızın her köşesinde eğitim faaliyetlerini sürdürerek, geleceğimizi inşa etme ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkartma hedefi doğrultusunda fedakarca çalışarak kutsal bir görev yürütmektedirler.

İlk emri ‘oku’ olan bir medeniyetin mensupları olarak, eğitimin toplumun temelini oluşturan, devamlılığını sağlayan, gelişmesinde rol alan en önemli faktör olduğunu unutmamalıyız.

Geçmişte olsun, günümüzde olsun, toplumlar eğitim sayesinde başarıya ulaşmış, bu sayede belirli medeniyet seviyesinde yol almışlardır.

Öğretmenler, yavrularımıza uzanan şefkatli birer eldir. Öğretmenlerimiz çocuklarımıza kol kanat geren merhametli bir yürek ve yollarını aydınlatan bir ışık kaynağıdırlar. Onlar sadece yavrularımızın zihnini, kalbini aydınlatmakla kalmıyorlar; aynı zamanda emekleri, gayretleri, ilim ve irfanlarıyla milletimizin geleceğini de şekillendiriyorlar. Engin mirasımızı, milli kültürümüzü asırlar sonrasına taşıyacak nesilleri inşa ediyorlar. Bu mesleğin verdiği mutluluk, hiçbir maddi değerle ölçülmez. Bu değer, öğretmenin hasat mevsiminde gizlidir. Bir öğretmenin en büyük ödülü; kendi bahçesinde yetişen ağaçların meyvelerini verdiğini görmek, ışığına ışık, umuduna umut kattığı öğrencilerinin insanlara faydalı olduğunu görmektir. İşte bu yüzden öğretmenlerimiz de bir ana gibi, bir baba gibi kutsaldır. Öğretmenlerimizin bir ülkenin geleceği için ne kadar büyük önem arz ettiklerini bugün daha iyi idrak ediyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yetişmesinde gösterdikleri büyük fedakârlıklarla, her türlü takdirin üzerinde bir mesleği icra eden öğretmenlerimizin haklarını ne yapsak ödeyemeyiz.

Bu düşüncelerle, Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal’e Başöğretmenlik Unvanının verildiği bu anlamlı günde öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.

24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum. Emekli öğretmenlerimize saygı ve sevgilerimi sunuyor, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize rahmet diliyorum.

KASTAMONU AK PARTİ MİLLETVEKİLİ VE MİLLİ SAVUNMA KOMİSYONU ÜYESİ METİN ÇELİK'İN MESAJI

Ülkemizde saygınlığı en yüksek meslek mensuplarının başında öğretmenler, ilim adamları gelmektedir. Bilmek ve öğrenmek, insanoğlunun doğuştan gelen bir özelliğidir. Öğretmenler, bu vasfı, uygulamaya ve hikmete, yani iyi ile kötüyü ayırt etmeye tahvil etmekle mükelleftirler. Dolayısıyla öğretmen, evet öğretendir ama bununla birlikte eğiten, terbiye eden, çocuğun içindeki cevheri ortaya çıkartan kişidir; öyle olmalıdır. İnsan yetiştirmek, aynı zamanda bir medeniyet, bir kültür inşasıdır. Öğretmenlerimizi, kendilerine emanet ettiğimiz çocuklarımızı bu anlamda da yetiştiren insanlar olarak görüyor, kendilerinden böyle bir gayret bekliyoruz. Bu nedenledir ki geleceğimize ilişkin hedeflerimize ulaşabilmemiz konusunda en büyük görev, öğretmenlerimize düşüyor. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirmesinde, öğretmenlerimizin çabalarının, emeklerinin çok önemli payı olacaktır.

Bu düşüncelerle, Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyorum. Bu vesileyle emekli öğretmenlerimize saygılarımı ifade ediyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum.

KASTAMONU AK PARTİ MİLLETVEKİLİ MURAT DEMİR'İN MESAJI

Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında gelen öğretmenlik; emek, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir. Kendini geliştiren ve ufku açık öğretmenlerimiz sayesinde ülkemiz, muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkarak, aydınlık yolda yürümeye devam edecektir. Günümüzdeki eğitim ve bilişim teknolojilerinde yaşanan gelişmelere bağlı olarak öğretmenlerin bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecindeki öncü rolü geçmişte olduğu gibi bugün de sürmektedir. 
Toplumsal yaşantımızda saygın bir yeri olan değerli öğretmenlerimizin yetiştirmekte olduğu kuşak, ülkemizi gelişmiş ülkeler içerisinde söz sahibi yapacak, onların hoşgörüleri, bilgi ve birikimleri şimdiye kadar olduğu gibi ülkesine, milletine yürekten bağlı, ülkesini ve milletini seven, kendine güvenen, araştıran, sorgulayan kişilikli öğrenciler yetiştirmeye fazlasıyla yetecektir. 
Kıymetli öğretmenlerimizin, geçmişte olduğu gibi günümüzde de geleceğimizin mimarları olmaya devam edeceklerine olan inancımla; Anadolu'muzun her köşesinde, şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış topraklarımızdaki bu aydınlık yüzlerin çoğalması temennisiyle, gerek Kastamonu’da gerekse yurdumuzun her köşesinde görevlerini özveriyle yerine getiren öğretmenlerimizin "24 Kasım Öğretmenler Günü"nü kutluyor, yıllarını bu mesleğe adamış emekli öğretmenlerimize sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyor, ebediyete intikal eden değerli öğretmenlerimizi de saygı ve rahmetle anıyorum.

KASTAMONU MHP İL BAŞKANI HACI İBRAHİM MAŞALACI'NIN MESAJI

Öğretmenlerimiz, ülkemizin her yöresinde, her türlü imkânsızlığa ve zorluğa rağmen idealist bir ruhla hizmet etmekte, devletimizin gülen yüzlerinden birisi olarak tüm vatandaşlarımıza yeni ufuklar açmak için gayret göstermektedir.
Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yetişmesinde özverili bir biçimde çaba sarfeden öğretmenlerimiz her türlü takdire fazlasıyla layıktır.
Türkiye'nin her alanda sürdürülebilir bir gelişmeyi sağlayabilmesi için, öncelikle eğitim ve öğretimin kaliteli, bilimsel yöntemlerle yürütülmesi gerekmektedir. Bu da ancak öğretmenlerimizle mümkün olacaktır.
Bu itibarla; öğretmenler, "2023 Lider Ülke Türkiye" hedefinin gerçekleşmesinde de en önemli itici güç konumundadır.
Ancak, maddi sorunların baskısı altında ezilen, bir çoğu eşinden çocuklarından ayrı yerlerde çalıştırılan öğretmenler hiç hak etmediği gerçek dışı eleştirilere maruz kalmaktadır.
Çalışırken geçimini sağlamakta zorlanan öğretmenler, emeklilikte ise sefalete mahkum edilmektedir.
Dolayısıyla, itibar ve saygınlığı her geçen gün zayıflatılan bir mesleğin Türkiye'nin ilerlemesi yolunda ne denli katkı sağlayacağı tartışmalı bir konu olarak karşımızdadır.
Bu kutlu mesleğin hor görülmesinin, milletimizin geleceğinde ağır bir bedelinin olacağını bilmek ve öngörmek durumundayız.
Bu itibarla öğretmenlerimize hakettiği ilgi gösterilmeli ve yaşadıkları sorunlara acilen çözüm getirilmelidir.
Bu duygu ve düşüncelerle; saygıdeğer öğretmenlerimizin "Öğretmenler Günü"nü kutluyor, görevi başında şehit düşen bütün öğretmen ve eğitimcilerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyor, minnet ve şükranla yad ediyorum.

KASTAMONU CHP İL KADIN KOLLARI BAŞKANI ÜLKÜ YAVUZOĞLU'NUN MESAJI

Millet Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhurbaşkanı bile öğretmenden sonra gelir” anlayışı ile inşa ettiği eğitim sistemimiz ve bu sistemin baş tacı öğretmenlerimiz son yıllarda olduğu gibi bu yıl da 24 Kasım tarihini buruk bir şekilde karşılamaktadır.
Ülkemizde ne yazık ki bir kutlama günü olması gereken 24 Kasım, öğretmenlerin sorunlarını ve yaşadıkları güçlükleri konuşmaktan öteye gidemiyor. Mezun olanların iş bulamadığı ülkemizde; ‘atanamayan öğretmenler’ diye büyük platform oluştu. Ülkemizde atanamadığı için girdiği bunalım sonucu intihar eden 36 öğretmenimizin olması bizler için büyük bir üzüntü ve utanç kaynağıdır. İşsizlikten bunalan atanamayan öğretmenlerin asgari ücret düzeyinde bir parayla sözleşmeli öğretmenlik yapmak zorunda kaldığını görmekteyiz.
Bugün öğrencisi ve öğretmeni ile birçok sorunun yaşandığı eğitim sistemimiz maalesef sürdürülebilirliğini kaybetmiştir. Her geçen gün daha ağır sorunlarla karşı karşıya kalmaktadırlar. Bir yandan görevlerinin başında olan öğretmenler ve onların sorunları var. Ya da büyük bir onur ve gururla seçtiği mesleği yapmak yerine günü birlik işlerde çalışmaya mecbur bırakılan öğretmenler var.” Eğitimin kalitesinin yükseltilmesi ve öğretmenlerimizin mesleğini daha iyi şartlarda yapabilmeleri ve yaşam kalitelerin yükseltilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılacağını umuyoruz.
CHP Kastamonu İl Kadın Kolları olarak bu önemli günde başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görevi başında şehit düşen öğretmenlerimizi rahmetle anıyor ve birçok zorluğa rağmen büyük bir özveriyle Cumhuriyetimizi çağdaş uygarlık seviyesine taşıyacak fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmeye çalışan tüm öğretmenlerimizin ve bu uğurda yıllarını vermiş tüm emekli öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü kutluyoruz.

EĞİTİM BİR SEN KASTAMONU ŞUBE BAŞKANI ORHAN SANCAKTAROĞLU'NUN MESAJI

Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğinin sorunlarının ortaya konulduğu, çözüm önerilerinin yoğun olarak tartışıldığı, itibarının artırılması için en güçlü vurguların yapıldığı, öğretmenler arasındaki meslekî dayanışmanın en üst düzeyde gerçekleştirildiği, öğretmenlerle öğrenciler arasında öğretmenliğin önemini ve değerini açığa çıkararak duygusal atmosferlerin yaşandığı bir gündür. 
Ancak Türkiye’de 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak tahsis edilen gün, 12 Eylül askeri darbesinin ardından, darbe yönetiminin kararıyla kutlanmaya başlamıştır. Darbecilerin ruhunu yansıtan, izlerini taşıyan, yapmak istedikleri mühendisliğe öğretmenleri de ortak etmek için merasimleri ve kutlamalarıyla sorgulanmaksızın her yıl tekrarlanan Öğretmenler Günü, millet iradesini hiçe sayanların lütfuyla ‘öğretmenlere de bir gün olsun’ denilerek ihdas edildiği günden beri kabul sorunu yaşamaktadır. Darbecilerin yeri milletin vicdanında nasıl meşrulaşmadıysa, 24 Kasım da aynı şekilde meşrulaşamamıştır. 
24 Kasım Öğretmenler Günü, mevcut haliyle, bin yıllık geçmişi yok sayan ve el yordamıyla kazılmış yüzeysel temeller üzerine bina edilmek istenen köksüz, ruhsuz anlayışın bir tezahürüdür. Öğretmenler Günü, öncelikle karşılığını medeniyet değerlerimizin derinliklerinde bulan bir temel üzerinde yeniden inşa edilmeli, darbelerin, darbecilerin, antidemokratik süreçlerin ve endoktrinasyon uygulamasının bir karşılığı olmaktan çıkarılmalıdır. 
Eğitim ve öğretim, milletin varlığı ve geleceği için hayati önemdedir. Eğitimin yapı taşı, merkezi, taşıyıcı unsuru ise öğretmendir. Öğretmenler, uzun bir süreçte edindikleri maddi manevî bilgi ve becerileri canlı tutmanın yanında sonraki nesillere aktarmada da tarihi rol üstlenirler. Öğretmenlik, toplumun nesnel ihtiyaçlarının yanı sıra, maneviyatını inşa ve ihya etmeleri sebebiyle medeniyetimizde önemli bir yere sahip olmuş, milletimiz nezdinde kutsal bir meslek addedilmiştir. 
Biz öğretmenlerimize sadece bilgiyi değil, o bilgiyle canlanıp yeşerecek en saf, en temiz çocuk dimağlarımızı; aklımızı, kalbimizi de emanet etmekteyiz. Sesimizi, sözümüzü, yönümüzü onlarda ve onlarla buluruz. 
Ömür boyu bitmeyen, bitmeyecek bir faaliyet olarak bilgilenmenin önemini en iyi kavrayanlar öğretmenlerimiz olmuştur/olmalıdır. Öğretmenlerimiz, yüksek idealleri ve milli mefkûreleri sadece canlı tutmaz, ayrıca hayatın her anında örnek alınması gereken ahlâkî sorumluluklarıyla da asil duygu ve davranışların öncüsü olma rolünü üstlenirler. Bilginin sosyal, kültürel, teknolojik, ekonomik tüm alanlardaki gelişmeleri doğrudan etkilediği dünyamızda, topyekûn kalkınma idealimiz, öğretmenlerimizin sorumluluğuyla aynı oranda saygınlığını da artıracak mahiyette olmalıdır. 
Bu inceliği unuttuğumuz veya ihmal ettiğimiz ölçekte hayatın rengi solmakta, millet olarak geleceğimiz yara almaktadır. Bilinmelidir ki, ilim ve irfan geleneğimiz içinde muallim olarak anıldığı dönemlerden beri öğretmenlik, formel düzenlemelere, resmi ifadelere gerek kalmadan kendiliğinden değer bulmuş, değer görmüştür. 
Ne var ki, yüzyıllık siyasal iniş çıkışların toz dumanı içinde bu onurlu meslek erozyona uğramış, öğretmenlerimiz hak ettiği değeri göremez olmuştur. İlim ve irfan kriterlerinin doğasını zorlayarak ideolojik yaklaşan anlayışlar, öğretmenliği toplum mühendisliklerinin aleti ve aracı olarak kullanmıştır. 24 Kasım Öğretmenler Günü de dâhil, çoğu darbe ürünü düzenlemeler, öğretmenlerimize hak ettikleri değeri vermek yerine ideolojik emeller için kullanılmasına neden olmuştur. 
Konjonktürel gerekçelerle sahneyi süsleme babından söylenmiş içi boş yaldızlı beyanlar, ne eğitimin ne öğretmenlerin sorunlarını giderebilmiştir. Bu tür beyanların çoğu pozitivist istikamette bir toplum tasarımına hizmet edecek tarz ve işleve sahip olmuştur. 
İstisnai bir durum da olsa, özellikle 15 Temmuz darbe ve işgal girişimi öncesi ve sonrasında doğrudan millet varlığını hedef alan hain darbe girişiminde ve terör olaylarını destekleyen oluşumların içinde kimi öğretmenlerin de isminin karışmış olması, eğitim camiası adına büyük bir talihsizliktir. İlim, irfan ve güzel ahlak noktasında öncü olması gereken öğretmenlerimizin her zaman yanında yer alan, onların haklarını savunan bir sendika olarak, kim olursa olsun, çocuklarımıza şiddetin, öldürmenin yolunu gösteren insanlık dışı çabaları her zaman reddettik. 
Diğer yandan, müşfik, naif, müfit davranışlarıyla çocuklarımıza rol model olan, geleceğimizi yoğuran unutamadığımız öğretmenlerimizin genel yekûn oluşturduğunu biliyoruz. Onlar, bizim ilim ve irfan göğümüzde parlayan yıldızlar; genç dimağlara yol gösterecek engin ufuklar gibidir. 
Öğretmenlerin, on yıllar boyunca birbiri üzerine eklenmiş pek çok sorunu bulunmaktadır. Öncelikle öğretmenlik mesleği itibar erozyonu yaşamakta ve mesleğin statüsü tartışılmaktadır. Öğretmenlere sunulan maddi imkânların yetersizliği nedeniyle öğretmenlik tercih edilen bir meslek olmaktan giderek çıkmış, öğrencilerin hayallerini süsleyen bir meslek algısından uzaklaşmıştır. Öğretmenlerin maddi manevi sorunlarının çözülmesi ve öğretmenliğin yeniden cazip, öncelikle tercih edilen bir meslek haline getirilmesi gerekmektedir. Şartların iyileştirilmesi, öğretmenin motivasyonunu artıracak ve doğal olarak toplam verimliliğine büyük katkı sağlayacaktır. 
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürürlüğe koyduğu bazı düzenlemeler, aldığı tavır ve tutumlar öğretmeni eğitimin aktörü olmaktan uzaklaştırmış, figüranı hâline getirmiştir. Öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmasına ve toplumsal saygınlığını yitirmesine ek olarak öğretmenler mesleklerini icra ederken çeşitli saldırılarla şiddet olaylarına maruz kalmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı, çalışanlarının sorunlarını sahiplenmeli ve çözümüne ilişkin çaba göstermelidir. 
Eğitim-Bir-Sen olarak, bu vesileyle, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının yeniden hayata geçirilmesi, erkek kamu görevlilerine dayatılan kılık-kıyafet zorunluluğu, öğretmenlerin kariyer basamaklarına ilişkin yaşadıkları belirsizlik, ek ders esaslarındaki adaletsizlikler, öğretmen açığı, atama ve yer değiştirme süreçlerinde yaşanan problemler, yönetici görevlendirme süreçlerinde mahkeme kararlarının doğurduğu sorunlar, öğretmene şiddet gibi, çözüme kavuşturulması gereken sorunların bir an evvel aşılmasını ümit ediyor; öğretmenlerin gönülden katılacakları, kökü derinlerde bir Öğretmenler Günü özlemiyle, tüm öğretmenlerimizin emeklerinin değerinin anlaşıldığı, mesleğin itibarının ön plana çıktığı, sorunlarının çözüldüğü günlere erişmeyi diliyorum.

KASTAMONU GÜNCEL'İN MESAJI

Her yıl 24 Kasım’ı değerli öğretmenlerimize adanmış gün olarak kutluyoruz.
Bir insanı yetiştirmek, onun kişisel gelişimine katkıda bulunmak, geleceğine yön vermek gibi kutsal ve özel görevleri olan saygıdeğer öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü’nü” kutluyoruz.
Ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anarken, Devletimizin bir adım daha ileriye gitmesi konusunda azim ve kararlılıkla görevlerini her zaman layıkıyla yerine getirme çabasında olan çok değerli öğretmenlerimize tüm yaşamları boyunca sağlık, mutluluk ve huzur diliyoruz...