Babaş, Candaroğulları Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, 'Başkan İle Çay Sohbetleri' toplantıları kapsamında Candaroğulları Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

  • 562
Babaş, Candaroğulları Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Başkan ile Çay Sohbeti” programı kapsamında gerçekleştirilen toplantıların üçüncüsünün düzenlendiği Candaroğulları Mahallesi’nde vatandaşlar, taleplerini Belediye Başkanı Tahsin Babaş’a bizzat iletme fırsatı buldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği çay sohbetinde Belediye Başkanı Tahsin Babaş, çocukların sevgi seline uğradı.

Başkan Babaş burada yaptığı konuşmada tek derdinin Kastamonu olduğunu vurgulayarak, “İlimizi hak ettiği noktaya ulaştırmak ve geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bu güzel sevgisine layık olabilmek adına var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Kastamonu’nun son 15 yıl içerisinde ciddi bir gelişim içerisine girdiğinin de altını çizen Başkan Babaş, yerelde yapılan yatırımlarla birlikte tarihi bir gelişim ve tarihi bir dönüşüm yaşandığını da iletti. Bu doğrultuda Kastamonu’ya gelen turistlerin memnuniyetlerinin üst düzey olduğunu da söyleyen Başkan Babaş, “Kastamonu Belediyesi’nde çalışmaya başladığımda şehrimizin yarısında su sorunu vardı. Cenab-ı Hak’a şükürler olsun ki bugün alt yapıdaki memnuniyet oranımız yüzde yüze çok yakın. Mahalle toplantılarımızda alt yapıyla ilgili her hangi bir sorunun bizlere iletilmemesi de bu durumun doğrulunu gözler önüne seriyor. Mahalle toplantılarımızda aziz hemşehrilerimizin talepleri ve önerileriyle hizmet kalitemizi en üst seviyeye çıkartmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kastamonu’nun topyekun gelişmesi ve kalkınması adına her alanda projeler üretildiğini ve uygulamaya geçildiğini de sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, belediyeciliğin sadece yol, su veya kanalizasyon hizmeti vermek olmadığını da belirterek, sosyal projelerle ilgili de bilgiler verdi.

Vatandaşların teveccühüyle göreve gelmesinin ardından ihtiyaç sahiplerine hızlı ulaşılabilmesi adına Sosyal Market ve kimsesiz yaşlılarımızın en iyi şekilde bakılabilmesi için Yaşlı Bakım Merkezi projelerini hayata geçirdiğini söyleyen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Sosyal Marketimizden bugün 130 civarında ihtiyaç sahibimiz faydalanıyor. Yine Yaşlı Bakım Merkezimizde yaklaşık 100 civarında yardıma muhtaç yaşlımızın tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Sizlerin verdikleri katkılarla bu projelerimiz değer kazanıyor. Bugün Sosyal Market olsun Yaşlı Bakım Hizmetlerimiz olsun büyük bir özveriyle çalışmakta. Bu noktada gerek çalışanlarımıza gerekse siz değerli hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Her projemizi Kastamonumuz için hemşehrilerimiz için yapıyoruz.” diye konuştu.

Candaroğulları Mahallemizde gerçekleştirilen revize imar planına da değinen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, imar bütünlüğü açısından riskli konutlarını yenilemek isteyen vatandaşların ada bazında birleşmeleri gerektiğine iletti. Revize imar planının büyük bir hassasiyetle ve vatandaşların görüşleri alınarak mevzuatlar doğrultusunda yenilendiğini de vurgulayan Başkan Babaş, riskli binaların depreme dayanıklı hale dönüştürülebilmesi adına vatandaşlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde herkesin rızası alınarak hareket edilmesi hususuna dikkat etmelerini istedi.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, konuşmasının ardından vatandaşların mahalleleri için talep ve önerileri tek tek not aldı. Başkan Babaş, kendisine iletilen soruları bizzat cevapladı. Yaklaşık iki saat süren halk toplantısı Candaroğulları Mahallesi sakinlerinin Belediye Başkanı Tahsin Babaş ile çektirdikleri hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.