Randevu sorununa çare! 'Sağlık Destek Hattı'

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 'Sağlık Destek Hattı' hizmete sunuluyor.

  • 1056
Randevu sorununa çare! 'Sağlık Destek Hattı'

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğünce 0366 606 04 76 ve 0366 606 04 26 numaralardan "Sağlık Destek Hattı" kuruldu.

Kurulan destek hattı ile, vatandaşların ihtiyacı olması halinde öncelikle hangi bölüme başvurması gerektiği konusunda bilgilendirme, muayene olması gerektiğinde en doğru bölüme randevu alması için yönlendirme, randevu bulunamadığında aciliyet durumuna göre en uygun çözüm yollarının oluşturularak yardımcı olunması, ayrıca sağlık hizmeti sunumu sırasında karşılaşılan sorunların iletilebileceği bir telefon hattı olması ve iletilen bu sorun ve sıkıntıların en kısa sürede çözüme kavuşturulması ve kişiye geri dönüş yapılması amaçlanıyor.

Kastamonu İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok, "Destek hattını arayan vatandaşlarımız, karşılarında danışman hekimimiz ve iletişim personellerimiz tarafından karşılanacak olup il merkezi ve ilçelerde sunulan tüm sağlık hizmetleri ile ilgili karşılaştıkları sorunlarla birlikte dilek ve isteklerini de iletebilecekler, iletilen konularla ilgili bilgi alabilecekler, en doğru şekilde yönlendirilerek veya gerektiğinde ilgili birimlerle görüşülerek problemler çözüme kavuşturulabilecektir." dedi.

"Bütün tetkikler ilçe devlet hastanelerinden de istenebilecek"

Derdiyok, "İlçe hastanesinde uzman hekimler tarafından, merkez hastanelerde uzmanlar tarafından istenen bütün tetkikleri ilçe devlet hastanelerinde de hizmete açmış bulunuyoruz. Merkez devlet hastanesinde hangi tetkikler istenebiliyorsa ilçelerde bulunan uzmanlar da bu tetkikleri hasta merkeze gitmeden isteyebilecek. Böylece, hastaların il merkezine yada büyük ilçe devlet hastanelerine tekrar tekrar gitmesine gerek kalmadan bulunduğu ilçeden kan tetkikleri ve görüntüleme hizmetlerinin randevularının alınarak yapılabilmesi ve tedavisini bulunduğu ilçede sürdürebilmesi sağlandı." diye konuştu.

Kastamonu İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok şöyle devam etti:

"Amacımız, vatandaşlarımıza ilçelerde daha verimli sağlık hizmetleri sağlayıp, merkez ve büyük ilçe hastanelerimizde oluşan ek yoğunluğu azaltmak ve hastaneler arası entegrasyonu sağlayarak devletimize ve milletimize daha süratli, konforlu ve verimli bir sağlık hizmeti sağlamaktır."