Servet ve Nur'dan Olimpiyat Vizesi

Milli taekwondocular Servet Tazegül ve Nur Tatar 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na doğrudan katılma hakkı elde ettiler.

  • 418
Servet ve Nur'dan Olimpiyat Vizesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na doğrudan katılım için son organizasyon olan ve Dünya Taekwondo Federasyonu (WTF) tarafından düzenlenen Grand Prix Final Müsabakası Meksika’nın başkenti Mexico City’de yapıldı. 

8 olimpik sıklette en iyi 8 sporcunun katıldığı Grand Prix Final Müsabakası’nın ardından oluşan olimpik sıralamada ilk 6 sırada yer alan sporcular doğrudan 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı kazandı.

28 ülkeden 64 sporcunun mücadele ettiği Grand Prix Final Müsabakası’nda Türkiye’yi Nur Tatar ve Servet Tazegül temsil etti.

Finalde olimpik sıralamada ilk sırada yer alan Fransız Haby Niare ile karşı karşıya geldi. Güçlü rakibi karşısında son 20 saniyede verdiği sayıyla müsabakayı 1-0 kaybeden milli taekwondocu Nur Tatar 67 kiloda gümüş madalyanın sahibi oldu. Kazandığı gümüş madalya ile hanesine 48 puan yazdıran Nur Tatar, olimpiyat oyunlarına doğrudan katılmaya hak kazandı.

Nur Tatar’dan sonra ikinci olimpiyat kotası 68 kiloda Servet Tazegül ile geldi.

Erkekler 68 kiloda mücadele eden Servet Tazegül, çeyrek finalde ev sahibi ülkeden Saul Gutierrez’e mağlup oldu. Milli taekwondocumuz, olimpik sıralamada arkasında yer alan İspanyol ve İranlı rakiplerinin de çeyrek finalde elenmesinin ardından matematiksel olarak 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılmayı garantiledi.


2008 Pekin Olimpiyat Oyunları’nda bronz, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda ise altın madalya kazanan Servet Tazegül, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda da ülkemizi temsil edecek.

BAŞKAN ŞAHİN: “MEKSİKA’DA HEDEFİMİZE ULAŞTIK”


Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, Grand Prix Final Müsabakaları’nda hedeflerine ulaştıklarını söyledi. 

Başkan Şahin, “Organizasyona 28 ülkeden 64 sporcu katıldı. Burada olimpiyat oyunlarını aratmayacak mücadeleler yapıldı. Buraya gelirken 2 sporcumuzun da olimpiyat oyunlarına kota almasını hedefliyorduk. İki sporcumuz ile de bu hedefe ulaştık. Nur Tatar’ın işi daha zor görünüyordu ama burada büyük bir karakter sergileyerek kotayı aldı. Şu anda 2 sporcumuzla Rio’da olmayı garantiledik. Önümüzdeki ay İstanbul’da yapılacak Avrupa Kıtası Elemeleri’nde de kota mücadelesi yapacağız. Olimpiyata katılacak sporcu sayımızı arttırmayı amaçlıyoruz. 2012 yılında olduğu gibi 2016 yılında da ülkemizi olimpiyat oyunlarında en iyi şekilde temsil etmek en büyük hedefimiz” ifadelerini kullandı.

(KG)