Yazar Çarboğa'dan Fransa'ya kınama

Ünlü yazar Fransa'yı protesto amacıyla sayfaları boş 'Fransız Kahramanlık Tarihi' isimli kitabını farklı dillerde yayınlanacağını açıkladı.

  • 1982
Yazar Çarboğa'dan Fransa'ya kınama

Türk Aksakalları Birliği (TAİB) Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiyeli ünlü yazar, Fransa'yı protesto amacıyla son kitabı iç sayfaları tamamen boş olan "Fransız Kahramanlık Tarihi" isimli kitabını farklı dillerde yayımlayacağını açıkladı.

TAİB Yönetim Kurulu Üyesi de olan Türk Araştırmaları Merkezi Başkanı, MHP Üyesi, ünlü yazar Kenan Çarboğa, Fransa'nın Azerbaycan aleyhine aldığı taraflı kararı protesto ettiğini açıkladı.

Bunu Fransız hükümetinin Türk dünyasına yönelik nefretinin açık bir göstergesi olarak kabul eden Çarboğa; "Fransız Kahramanlığı" adlı bir kitap yayımladı.

Yazarın, sayfaları boş olan kitabın şerhten sonra en hızlı okunan kitap statüsünü oluşturduğu için "Guinness Rekorlar Kitabı"na başvuracağını açıkladı.

Bununla ilgili Türk medyasına açıklama yapan Kenan Çarboğa, Türkiye'nin tarihine baktığımızda Fransa'yı ne kadar desteklediğine tanık olduğumuzu söyledi.

Çarboğa; “Fransa'nın bu ön yargılı adımları, tüm Türk dünyasına yönelik nefretin bir göstergesidir. Türkiye her zaman Azerbaycan'ın yanında olmuştur ve olacaktır. Kardeş ülkemize yapılan bu hakareti şiddetle kınıyoruz. Türk  birliğinin bozulmaz olduğunu, Türkiye'nin her zaman Azerbaycan'ın yanında olduğunu bir kez daha anlasınlar diye, öncelikle bunu Azerbaycan dilinde yayınlamak istiyoruz." dedi.

Yazar Çarboğa'dan Fransa'ya kınama