'10 metrelik köprüyü yapamadılar'

CHP Kastamonu Milletvekili Baltacı, 'Müjde üzerine müjde açıklayanlar 10 metrelik köprüyü yapamadı.' dedi.

  • 1993
'10 metrelik köprüyü yapamadılar'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 2021 yılında meydana gelen sel felaketinde yıkılan, Merkez Karaş Köyü Köprüsü’nün bir an önce yapılması çağrısında bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuyu gündeme taşıyan Milletvekili Hasan Baltacı, köprü yıkıldıktan sonra yerine konulan geçici köprülerinde üç kez sel sularına kapıldığına dikkat çekti.

İhalesi gerçekleştirildiği açıklanmasına rağmen köprünün bir türlü yapılmadığını belirten Milletvekili Hasan Baltacı, AK Parti iktidarını yapılmayan köprü ve seçim öncesi müjde olarak sunulan projeler üzerinden eleştirdi.

Milletvekili Hasan Baltacı Meclis’te yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Kastamonu'da son beş yılda yaşadığımız sel felaketlerinin yarattığı mağduriyet bir türlü giderilemiyor, köylerimizin yaraları ne yazık ki sarılamıyor. 2021 yılında meydana gelen sel felaketinde yıkılan ve yerine yapılan geçici köprüler de üç kez sel sularına teslim olan Merkez Karaş Köyü köprüsünün geçtiğimiz yıl ihale edildiği açıklanmasına rağmen halen yapılmayı bekliyor. 10 metrelik köprüyü yapamayıp Türkiye Yüzyılı illüzyonu satan, yirmi iki yıldır kendileri iktidarda değilmiş gibi, yaklaşan seçim öncesi müjde üzerine müjde açıklayanlara sesleniyorum: 15 köyün birbirine bağlantısını sağlayan, taşımalı eğitim gören çocuklarımız için büyük önem taşıyan Merkez Karaş Köyü köprüsü bir an önce yapılmalı, vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyet bir an önce giderilmelidir."