10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlama mesajları

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınlanan kutlama mesajları.

  • 2545
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlama mesajları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONU VALİSİ MESUT YILDIRIM'IN MESAJI

Basın, bilgi paylaşımının, halkı bilgilendirmenin ve demokrasinin en önemli vasıtalarından biridir. Halkın gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde de etkili bir araçtır.

Türk basını, özellikle de mahalli basın, milli mücadele yıllarında, milli duygulara hitap  ederek, milli birlik ve beraberliğin sağlanması yönünde  görevini en iyi şekilde yerine getirmiş, hem Anadolu'nun düşman işgaline karşı direnişinin yürekli sesi olmuş, hem de bu direnişin kahramanlarının destanını yazmıştır.

Medyanın güçlü olması, gerek ifade özgürlüğünün temini, gerekse kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması anlamında  büyük  önem taşımaktadır.  Bundan dolayı gazetecilik, günümüzün en önemli  ve popüler mesleklerinin başında gelmektedir.

Üstlendikleri her görevi, her koşulda  sürdürmeye çalışan basın çalışanlarının bu görevlerini  günümüze  kadar güvenilir, ilkeli ve tarafsız bir şekilde  başarı  ile  yerine getirmiş olmaları takdire şayandır.

İlimizin kalkınmasında, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesinde önemli katkılar sağlayan yerel basınımızın  büyük bir  özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine inanıyorum.

Zor şartlar altında bile görev bilincini kaybetmeyen, üstün gayreti ile habercilik anlayışından ödün vermeksizin fedakarca çalışan gazetecilerimizin bu anlamlı gününü kutlar, İlimize ve ülkemize verdikleri hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, başarılı çalışmalarının devamını dilerim.

KASTAMONU MİLLETVEKİLİ MURAT DEMİR'İN MESAJI

İnsanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimiz düzenli bir mesaisi olmadan, halkı bilinçlendirmek için mücadele etmekte, çok güç şartlarda zaman zaman hayatlarını dahi riske atarak, habere ulaşmak ve topladığı haberleri en doğru, tarafsız ve en hızlı şekilde halka ulaştırmak için büyük gayret sarf etmektedirler. Gazetecilik mesleği, özellikle çok büyük fedakârlıklar isteyen ve zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler.

Bu duygu ve düşüncelerle; zor şartlar altında mesleğini icra eden, tarafsız, güvenilir, basın etiği çerçevesinde objektif olarak toplumsal görevlerini yerine getirmeye çalışan, basın çalışanlarımızın haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girişinin yıldönümü olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü en içten dileklerimle kutluyor, çalışmalarında başarıların devamı diliyorum.

KASTAMONU BELEDİYE BAŞKANI TAHSİN BABAŞ'IN MESAJI

Kamuoyunun, doğru, tarafsız, ve eksiksiz bilgilendirmesi adına büyür bir fedakarlık örneği sergileyerek kutsal bir görevi icra eden basın mensuplarımız, milli irademizin öncü kuvveti olduğu gibi demokrasimizin gelişmesi ve yaşamasındaki en önemli unsurlarından biridir. Vatanına, milletine ve devletine bağlı Türk Basını, 15 Temmuz’daki kalleş darbe girişimindeki kararlı duruşu ve sorumlu haber anlayışıyla kamuoyuna en doğru bilgileri aktararak tarihte olduğu gibi devletinin, milletinin ve bayrağının yanında yer almış ve görevini layıkıyla yerine getirmiştir. Basın mensuplarımızın hainler karşısında verdiği mücadele şüphesiz ki takdire şayandır. Kurtuluş Savaşımızın basın cephesi komutanlığını yapan Hüsnü Açıksöz’ün kutsal mesleği emanet ettiği her bir basın çalışanı o kalleş gecede, devletine ve milletine sahip çıkarak ecdadının izinden yürümüştür.

Ülkemizin refahı, Cumhuriyetimizin ilelebet yaşaması ve milli iradeye sahip çıkmak adına basın mensuplarımızın verdikleri doğru haberler sonucu asil vatandaşlarımız meydanlarda toplanarak tek yumruk olmuşlar ve kalleş saldırı böylelikle püskürtülmüştür. Vatanı, bayrağı, milleti ve inançları için mücadele veren basın mensuplarımız da hain darbeciler tarafından şehit edilmiş, birçok kardeşimiz ise kanallara gerçekleştirilen saldırılarda yaralanmıştır. Tüm zor şartlara rağmen büyük bir vicdani sorumluluk ile görevini layıkıyla yerine getiren basın mensuplarımız ecdadı gibi kahramanlık nişanesini taşımaktadır.

Zor dönemlerden geçtiğimiz bu günlerde ülkemiz kalleşlerin çeşitli saldırılarına maruz kalmaktadır. Bu zor süreçte de basın mensuplarımıza büyük görevler düşmektedir. Milli birlik ruhuyla hareket eden tüm basın çalışanları cennet vatan üzerinde oynanan kalleş oyunları tek tek ortaya çıkartarak, birçok katliamı, kalleş saldırıları görmezden gelen Dünya Medyası’na da zulüm gören tüm mazlumların çığlıklarını hatırlatarak insani bir ders vermektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle zor şartlarda ve büyük bir özveriyle görevlerini en iyi şekilde yapmak için çalışan tüm basın çalışanlarını tebrik ediyorum. Sorumlu gazeteciliğin tüm şartlarını yerine getiren ve bu kutsal mesleği layıkıyla yapan başta Kastamonu Basınımızın her bir ferdinin ve tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.

KASTAMONU CUMHURİYET BAŞSAVCISI BÜLENT KANTARCI'NIN MESAJI

Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri de bağımsız basındır. Bu nedenle Basın Özgürlüğü Anayasa ile güvence altına alınarak düzenlemiş bir kurumdur. Çünkü, “basın özgürlüğü” kavramı aslında tek tek bireylerin haber alma haklarının birleşmesinden meydana gelen kamunun en dokunulmaz haklarından birisidir.

Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına saygılı bir medyanın bireylerin doğru olarak aldığı haberlerin milletin kalp ve akıl süzgecinden geçtikten sonra milli iradenin oluşumunda, ortak milli duyguların aktarılmasında, toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında çok önemli bir yeri vardır. Teknolojik gelişmeler sonucu ulaşmış olduğumuz bilgi çağında basının önemi daha da artmış bulunmaktadır. Gelişen teknoloji ve çağa ayak uyduran Türk basını bugün, yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, sanal ortamda da  gelişmektedir. Hiç kuşkusuz ki Türk basının geldiği düzeyde, basın çalışanlarının fedakârca gösterdikleri gayretlerin büyük payı bulunmaktadır.

Gazeteciler, gücünü kamuoyu desteğinden alan, kamuoyunu bilgilendirmek, vatandaşların haber alma hakkını ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışıyla yerine getirmek gibi çok önemli bir görev üstlenmektedirler. Bu görevi yerine getirirken bir taraftan fiziki şartların zorlukları ile uğraşırken bir taraftan da bazen icra etmiş oldukları görevin hassasiyetinden dolayı hukuki yaptırımlara, cezai takibatlara veya kişisel saldırılara maruz kalabilmektedirler. Görevlerini  yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimizin düzenli bir mesaisi olmadan, yaz-kış demeden halkı bilgilendirmek için verdikleri mücadele her türlü takdirin üzerindedir.

Bu nedenle Gazetecilik mesleğine emek ve gönül veren tüm değerli basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, görevi başında hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarına sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

KASTAMONU MHP İL BAŞKANI HACI İBRAHİM MAŞALACI'NIN MESAJI

Basın, Toplumun yaşanan olaylardan zamanında haberdar olmaları ve sesini duyurmasını sağlayan, gerçek haberleri tarafsız bir şekilde kamuoyuna duyuran en önemli iletişim araçlarından biridir.
Basın, millet olarak ülkenin umumi sesidir.

Şartlar ne olursa olsun görevini son derece etkin, aktif, ilkeli, doğru yayıncılık anlayışı ile sorumluluk duygusu içerisinde yapan basın çalışanları, toplumumuzu gelişen olaylar hakkında aydınlatırken, diğer taraftanda halkımızın talep ve beklentilerini de yansıtma görevini üstlenmişlerdir.

Milletimizi güvenilir ve tarafsız bir şekilde bilgilendiren, görevini yerine getirirken hiçbir zorluğa aldırmadan yeri geldiğinde canını bile feda edebilen bu meslek mensuplarının ifa ettikleri görev çağdaş yaşamın vazgeçilmez bir unsurudur.

Milletin aydınlanmasında ve bilinçlenmesinde görev yapan bu kıymetli meslek mensubu kardeşlerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum.

KASTAMONU CHP İL BAŞKANI MUZAFFER BIYIKLI'NIN MESAJI

Basın mensuplarına ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 Sayılı Yasa’nın kabul edilmesi ile ‘Çalışan Gazeteciler Günü ’ olarak kabul edilen bu özel günün 56.yıldönümünü hep birlikte kutluyoruz. Gazetecilik mesleği ve medya dünyası, demokratik toplumlarda Anayasanın öngördüğü yasama, yürütme, yargı erklerinin yanında denetleyici güç olarak dördüncü erktir. 2016 yılı, ülkemizde birçok alanda olduğu gibi basın ve ifade özgürlüğü açısından da kara bir yıldır. 170’e yakın medya organı kapatıldı, birçok basın emekçisi tutuklandı, mahkûm edildi, işsiz kaldı.

Gazetecilik, halkın haber alma özgürlüğüne aracı olan bir meslektir. Kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla doğru ve tarafsız bir şekilde hareket ederek fikirlerini özgürce paylaşmak için mücadele veren tüm emekçi gazeteciler zor şartlarda çalışıyor. Maalesef ülkemizde özgür olması gereken basın sektörü gittikçe yapılması en zor, en tehlikeli mesleklerden biri haline gelmiştir. Dünyada demokrasinin güçlü olduğu hiçbir ülkede bu tür acı tablolar görülmez. Aldıkları bilgiyi hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde halka ulaştırmak gibi bir kamu görevi yapan basınımızın özgürce hareket etmeleri gerektiği inancımla tüm gazetecilerin maddi ve manevi olarak daha çağdaş ve demokratik şartlarda görevlerini yapabilmelerini diliyorum. Gece gündüz demeden çalışarak halkın haber alma ve bilgi edinme hakkı için mücadele eden, çalışan, çalışamayan tüm emektar basın mensuplarına en derin saygılarımı ve sevgilerimi sunarak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.