100 Milyon'a satıldı

Kuzeykent Mahallesi 937 ada 371 parseldeki 16 bin 803 metrekarelik arazinin satışı dün Kastamonu Belediyesi ana hizmet binasında gerçekleştirilen ihaleyle 100 Milyon'a satıldı.

  • 4958
100 Milyon'a satıldı

Belediye Encümen Salonu’nda gerçekleştirilen ve 9 firmanın katıldığı ihaleyi 100 milyon 350 bin TL bedelle Engin Rençber kazandı.

İhaleye ilimizin tanınmış firmalarından Bilsezer İnşaat, MFA İş Güvenliği Medikal, Tonbullar Hazır Beton ve Şenöz Demirçelik’in yanı sıra iş insanları Özgür Akkaya, Alper Başıbüyük, Harun Demir ve Sedat Şenel teklif verdi.

Nasrullah Gazetesi’nden Serkan Horuz’un haberine göre, Kastamonu Belediyesi ana hizmet binasında dün gerçekleşen ihale gergin anlara sahne oldu. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hikmet Erbilgin ve Merkez İlçe Başkanı Dilek İlke Karabacak, ihaleyi yerinde takip etmek istedi.
Salona alınmayan Erbilgin, “Milli güvenliği ilgilendiren ihaleler dışındaki kamu mallarının satışı alenidir ve kamuya açıktır” ifadelerini kullandı.

Hikmet Erbilgin ihale salonu önünde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Burada Kastamonu malını oldubittiye getirmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. İşlediğiniz suçtur. Milli güvenliği ilgilendiren konular dışındaki konular kamuya açıktır. Vatandaşlarında izlemesi serbesttir. Satılan parsel bir kamu parseli olup, bu parselin satışının izlenmesi hakkına kanunen emniyet ya da belediye sahip değildir. Biz kamu adına denetim ve şeffaflığı sağlamak için buradayız.”

“KASTAMONU MALI PEŞKEŞ ÇEKİLMEK İSTENİYOR”

“Çünkü biliyoruz ki, Kastamonu malı yağmalanmak isteniyor. Kastamonu malı peşkeş çekilmek isteniyor. İhaleye girenlerle ihaleyi düzenleyenler eğer çekindikleri bir şey yoksa, kamuoyunun denetiminde ihaleyi açık ve şeffaf yapmak zorundadırlar. Zaten ihale kapalı zarf usulü ile yapılıyor yanlıştır, açık attırma usulü ile yapılması gerekir, diğer taraftan da isteyen tüm yurttaşlara açık olması gerekir. Türkiye’nin, Anayasa’nın genel teamülleri budur. Şu anda Sayın Başkanın yaptığı iş, kanun değildir, şeffaflık değildir, kural tanımamaktır. Dolasıyla Belediye Başkanı’nı Kastamonululara havale ediyorum, Kastamonululara şikayet ediyorum. Malımız yağmalanıyor.”

YURT: “BİZ ŞEFFAF OLARAK İHALEYİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt, ihaleyi şeffaf bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi. “Biz şeffaf olarak ihaleyi gerçekleştiriyoruz” diyen Mehmet Yurt şu ifadeleri kullandı: “Şu anda başkan bey müsaade etmeden girme şansınız yok. İlla gireceksiniz diye bir kaide yok. Anayasal suç falan işlenmiyor. Belki içerideki durumu bozacaksınız. Belki şaibe karıştıracaksınız. İçeriye girmenize izin vermiyoruz.”

“240 DÖNÜMLÜK YEŞİL ALANI GÖRMÜYORSUNUZ 16 DÖNÜMLÜK BİR ALANI GÖRÜYORSUNUZ”

“Başkan da dahil olmak üzere ne bir kuruş yedik ne de yedirdik. Kimsede buranın bir kuruşunu yiyemez. Şu anda Kuzeykent’te 240 dönümlük bir alan var. Kuzeykent’in göbeğinde. Fakat bunu maalesef ama maalesef görmüyorsunuz. 240 dönümlük yeşil alanı görmüyorsunuz, 16 dönümlük bir alanı görüyorsunuz. Satılan arsanın parası son kuruşuna kadar Kastamonu halkına harcanacaktır. Sayın başkanımız her zaman şeffaf olmuştur. Bize örnek bir şahıstır. Ne bir kuruşunu yeriz, ne de bir kuruşunu yediririz. Şu anda içeri alınmayacaksınız, şu anda şaibe karıştırıyorsunuz. Siz buraya karıştırmaya geliyorsunuz.”

ERBİLGİN’DEN BASIN AÇIKLAMASI

Tartışmaların ardından Belediye binası önünde bir basın açıklaması yapan Hikmet Erbilgin şu ifadeleri kullandı: “Kuzeykent’te konut ve ticaret alanı emsal 3 olan, yaklaşık 16 bin 804 alana sahip arsanın ihalesi gerçekleştiriliyor. Ancak ihale kapalı zarf usulüyle, kapalı odalarda gözlerden uzakta yapılıyor. Bu ihaleyi Kastamonu kamuoyu adına takip etmesi için Merkez İlçe Başkanımız Dilek İlke Karabacak’ı görevlendirdik ama salona geldiklerinde salona alınamayacakları ifade edildi. Bizler Kastamonu adına takip etmek için buraya geldik ama Ali kıran, baş kesen bir tavırla karşılaştık. Neyi gözden kaçırıyorsunuz? Hangi pazarlıklar yapıldı? İhaleyi takip etmemizi niye engelliyorsunuz? Kimlere rant sağlayacaksınız? Artık Kastamonu Belediyesi akli selimden kopmuştur. Kastamonu Belediyesi olmak rantçıların belediyesi olma yoluna çoktan girmiştir ve kararlı adımlarla ilerlemektedirler.”