'100 personel ve 25 iş makinasıyla afet bölgesindeyiz'

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu '100 personel ve 25 iş makinasıyla afet bölgesindeyiz' dedi.

  • 1300
'100 personel ve 25 iş makinasıyla afet bölgesindeyiz'

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, afet bölgelerini MHP MYK üyesi Yüksel Aydın, MHP İl Başkanı Emin Çınar, MHP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Özmen, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, Seydiler Belediye Başkanı Mehmet Erdoğan, İhsangazi Belediye Başkanı Hayati Sağlık, Ağlı Belediye Başkanı Şahin Çolak ve Tosya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Mola ile birlikte ziyaret etti.

Küre, İnebolu Özlüce Köyü, Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin’de heyet ile birlikte incelemelerde bulunan Başkan Vidinlioğlu yaptığı açıklamada; “Afet bölgelerinde hemşehrilerimizle bir araya geldik ve taleplerini dinledik. Kastamonu Belediyesi olarak ilk gün itibariyle yüz personel ve 25 iş makinasıyla afet bölgelerimizde yaraları sarma çalışmalarına destek oluyoruz. Yaşadığımız can kayıpları bizleri derinden yaraladı. Bu vesileyle hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet, kıymetli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Sürecin en başından beri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda devletimizin gücünü afet bölgemizde hissettik. Sayın Bakanlarımıza, kurumlarımıza, gönüllülerimize, iş adamlarımıza ve kalbi Kastamonu için atan herkese şükranlarımı sunuyorum. İnanıyorum ki afet bölgemizdeki maddi hasarlar en kısa sürede giderilecektir” diye konuştu.

Başkan Vidinlioğlu gerçekleştirdiği ziyaretlerin ve incelemelerin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında gerçekleştirilen Afet Koordinasyon Merkezi’ndeki koordinasyon toplantısına katıldı.