14 Mayıs'taki seçim sadece Türkiye'nin seçimi değil!

Azerbaycan heyeti, Kars ve Iğdır'da incelemelerde bulundu. 14 Mayıs'taki seçim sadece Türkiye'nin seçimi değil!

  • 1859
14 Mayıs'taki seçim sadece Türkiye'nin seçimi değil!

Azerbaycan heyeti, AK Parti Kars İl Başkanlığını ziyaret ederek Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin önemine vurgu yaptı ve 14 Mayıs genel seçimlerinde başarılar diledi.

Azerbaycan Bakü Ali Petrol Mektebi Rektörü Elmar Gasımov başkanlığında Kars’a gelen Yeni Azerbaycan Partisi Milletvekili Müshfig Jafarov, Azerbaycan Kardiyoloji Cemiyetinden Üzeyir Rahimov, Türkistan Gazetesi editörü Agil Camal, Askeri uzman Elkhan Shikhaliyev, Azerbaycan Basın Konseyi Yönetim Kurulu üyesi, siyasi yorumcu Elchin Mirzabaylı ve Şuşa Gazisi Behruz Mammedzade’den oluşan heyet Kars’taki bir takım programları kapsamında AK Parti Kars İl Başkanlığını da ziyaret ettiler.

Ziyarette, Azerbaycan heyetini AK Parti Kars Milletvekili adayı Adem Çalkın, AK Parti Kars Milletvekili TBMM Türkiye Azerbaycan Parlamentolar arası Dostluk Grubu üyesi ve AK Parti Kars Milletvekili adayı Prof. Dr. Yunus Kılıç ve partililer karşıladı.

Heyet Başkanı Azerbaycan Bakü Ali Petrol Mektebi Rektörü Elmar Gasımov, temsilci heyeti olarak Kars’ta Haydar Aliyev’in doğumunun 100. yılı nedeniyle Azerbaycan Türkiye kardeşliği kapsamında ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilleri seçimlerinde AK Parti Kars Milletvekili adaylarına başarılar dileyen heyet, Azerbaycan ve Türkiye kardeşliğinin önemine değindiler.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren AK Parti Kars Milletvekili adayları Adem Çalkın ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, Azerbaycan ve Türkiye’nin dostluğunun ebedi olduğuna dikkat çekerek, "14 Mayıs seçiminde ülkemizin alacağı yol haritasında bizlere destek verdiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Bu yıl, Türkiye yüzyılı. Bizim için çok önemli bir virajdayız. Bu desteklerle beraber Türk dünyası ve Müslüman aleminin umudu olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı tekrar seçilmesi sadece Türkiye için değil Türk Dünyası için büyük önem arz etmektedir. İnşallah Hak bizden yana olsun ve 15 Mayıs'tan sonra bu kutlu zaferi hep beraber kutlayalım." dediler.

Ziyarette ayrıca, Azerbaycan’ın Karabağ’daki zaferinde Türkiye’nin verdiği destek Azerbaycan’ın sevincinde ve kederinde karşılıklı olarak Türkiye ile kardeşlik bağlarının daha da sağlamlaştırılması, Türk dünyasının ortak projeleri, Zengezur koridorunun Türk dünyasına katacağı katkılar ele alındı.

Haber:Ercüment Daşdelen/Kars