18 yaş altı için toplu taşımada yeni karar

İl Hıfzıssıhha Kurulu, 18 yaş altı öğrencilerin toplu taşıma araçlarını kullanabilmeleri hususunu görüşmek üzere toplandı.

  • 2753
18 yaş altı için toplu taşımada yeni karar

İl Hıfzıssıhha Kurulu Kastamonu Valisi Avni Çakır başkanlığında toplandı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında '18 yaş altı öğrencilerin toplu taşıma araçlarından faydalanabilmesi' hususunun görüşüldüğü toplantıda; "Kademeli normalleşme sürecinde 18 yaş altında olup da yüz yüze eğitim ve öğretime devam etmesi uygun görülen kademelerdeki öğrencilerin şehirleriçi toplu taşıma araçlarından faydalanabilmesi gerekmektedir. Bu doğrultuda ve İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27 ve 72’nci maddeleri kapsamında;

Milli Eğitim Bakanlığınca yüz yüze eğitim ve öğretim yapılması uygun görülen eğitim kurumlarındaki 18 yaş altı öğrenciler durumlarını eğitim kurumlarınca verilecek kurum adresi ile çalışma/ders programını ihtiva eden belge ile belgelendirmeleri şartıyla şehir içi toplu ulaşım araçlarından (otobüs, minibüs, dolmuş vb.) faydalanmasına karar verilmiştir. İş bu kararın ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilmesine, karar gereğince görevi bulunan kurum ve kuruluşlar tarafından uygulamanın takip edilmesine, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince idari yaptırım uygulanması başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanun’un ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına oy birliği ile karar verilmiştir" denildi.