2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti İstişare Toplantısı

Kastamonu Valisi Karadeniz "Kastamonu'da etkinlikler devam ederken kent dışındaki tanıtıma daha yoğun şekilde ağırlık vermeliyiz ki istediğimiz kazanımı elde edebilelim" dedi.

  • 380
2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti İstişare Toplantısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti kapsamında etkinlikler devam ederken kent dışındaki tanıtıma daha yoğun şekilde ağırlık vermeleri gerektiğini söyledi.

Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kastamonu İstişare Toplantısı'nda, Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında bugüne kadar yapılan programlar hakkında bilgi verildi.

Vali Karadeniz, burada yaptığı konuşmada, 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak Kastamonu'nun önemli bir fırsat yakaladığını söyledi.

Bugüne kadar önemli programlar yapıldığını, bundan sonra da yapılacağını ifade eden Karadeniz, "Kastamonu'da etkinlikler devam ederken kent dışındaki tanıtıma daha yoğun şekilde ağırlık vermeliyiz ki istediğimiz kazanımı elde edebilelim." dedi.

Mayıs ayındaki programların 27. Uluslararası Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Anma Haftası Etkinlikleri ile başlayacağını bildiren Karadeniz, şunları kaydetti:

"Programlara katılım yetersiz. Herkesin sevdiği faaliyet türü farklı olabilir. Zaten hemen her kesime hitap eden faaliyetler var. Dolayısıyla herkes kendi ilgi alanına yönelik programlara gelse yeterli olur. Kastamonu'daki halkın zamanı iyi geçirmesi adına güzel bir fırsat diye düşünüyorum. Doldurmak istedikten sonra salon doldurulabilir ama biz doldurmak zorunda hissetmeyelim. O salonlar kendiliğinden dolmalı."

Belediye Başkanı Tahsin Babaş da belediye olarak etkinliklere katkı sunmak için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı.

Kastamonu için Türk Dünyası Kültür Başkentliğinin büyük fırsat olduğuna işaret eden Babaş, bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Muhteşem bir açılış yapıldığını dile getiren Babaş, "21 Mart'ta gerçekleştirilen açılış programımızı Başbakanımız, Kültür ve Turizm Bakanımız ve TÜKSOY Genel Sekreteri çok beğendi. Çok düşük maliyetlerle kendi ekibimizle çok güzel işler yaptık. Bu açılışı bir organizasyon firmasına verseydik, maliyeti 20 milyon liraydı. Belediye olsun, valilik olsun, kültür müdürlüğü olsun, kendi ekibimizi kullanarak 1 milyon lira gibi çok düşük maliyetle gerçekleştirdik. Bundan sonra da faaliyetlerimiz devam edecek." ifadesini kullandı.

Babaş, programlara katılım azlığından yakınarak, bu nedenle herkesin bu konuda duyarlı olmasını istedi.