2022 yılının ilk nikahı

2022 yılının ilk nikahını Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu kıydı.

  • 2236
2022 yılının ilk nikahı

Sanayi esnaflarından Sabri Ütgün ve ev hanımı Fatma Ütgün’ün kızları ev hanımı Sibel Ütgün ile Azdavay İlçe Devlet Hastanesi çalışanlarından Fevzi Çelebi ve ev hanımı Döne Çelebi’nin oğulları sanayi esnafı Mehmet Ömer Çelebi’nin nikahı, Kastamonu Belediye Başkanı Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu tarafından Belediye Evlendirme Dairesinde kıyıldı.

Başkan Vidinlioğlu, aile cüzdanını verdiği çifte mutluluklar diledi ve yılın ilk nikahını kıydıklarını söyledi.

Nikah törenine çiftin yakınları katıldı.

2022 yılının ilk resmi nikahını kıydıklarını belirten Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, “Geçen sene toplamda pandemiye rağmen 875 tane nikah kıymışız. Bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 10 civarında daha fazla nikah kıymışız. Geçen sene bu 875 nikahın içinde 51 tanesi yabancı nikahmış ve 2 tane izin belgesi vermişiz. Şimdi artık nikahlarda ikametgah şartı aranmadığı için istenilen yerde nikah kıyılıyor. Bu izin belgesine zannediyorum o durumla ilgili izin vermişiz” dedi.

“Nikahların ayrı bir anlam ve önemi var”

Özellikle ilk nüvemizin aileden başladığını söyleyen Vidinlioğlu; “Çekirdek aile bizi biz yapan en önemli hasletlerden bir tanesi. Bizler biliyorsunuz büyük Türk Milletinin mensuplarıyız. Şehirler, bölgeler, sonra iller, ilçeler, köy, mahalle, sokak bizim için hep önemlidir. Belki diğer başka toplumlar için çok bir anlam ifade etmez ama bizim çocukluğumuzun geçtiği yerden tutun da yaşadığımız hemen hemen her yerin bizde hatıraları vardır. Dolayısıyla onun içinde nikahların ayrı bir anlam ve önemi var. Hepimiz nikahımızı düğünümüzü çok güzel şartlarda yapmak isteriz ve unutulmaz olsun isteriz. Dolayısıyla o nikahlardan bir tanesini kıyarak yeni yılın ilk nikahını kıymış olduk” diye konuştu.

“Kıyılacak nikahlar için bütün hazırlıklarımızı yaptık”

Evliliklerde en önemli şeyin sevginin ve saygının esas alınması gerektiğini belirten Vidinlioğlu; “Dünyaca zor bir süreçten geçilen şu günlerde bizim milletimizin işte hasletlerinden bir tanesi dayanışma. Onun içinde aile yapısı çok önemli. Bu aile yapısı içinde de bizim için annenin, babanın, ninenin, dedenin ve çocukların kıymeti çok başka. Halanın, dayının, amcanın, teyzenin yeri hep başka. Çünkü biz her şeyimizi aile üzerine kurduğumuz için bu tarz nikahlarda bizim toplumumuz açısından çok önem arz eder. İnşallah bu sene de binli rakamlara imza atarız Kastamonu Belediyesi olarak. Kıyılacak nikahlar için bütün hazırlıklarımızı zaten yaptık. Nikahını kıydığımız genç çiftimize mutluluklar diliyorum. Bundan sonra kıyacağımız nikahlarda da inşallah aynı dilek ve temennilerle gençlerimizi dünya evine sokmuş olacağız. Tekrardan söylemem gerekirse bizim için aile olmazsa olmaz, bizi biz yapan en önemli şey. Onun için milletimiz var olsun, devletimiz var olsun, ailelerimiz bizim için çok kutsal. Aile yapımızın kıymetini bilelim. Geleceğin büyük Türkiye'sini inşallah birlikte inşa edelim” dedi.