23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilçelerde kutlandı

Kastamonu'nun Tosya, İnebolu, Hanönü, İhsangazi ve Şenpazar ilçelerinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzen düzenlendi.

  • 515
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilçelerde kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tosya Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Tosya İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Muhammet Mahmut Ertan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal Marşı okundu.

Ertan'ın, günün anlam ve önemine belirten konuşmasının ardından öğrenciler tarafından çeşitli gösterilerin sahnelendi ve şiirler okundu.

Kutlamalara, Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin,Tosya İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder, Tosya Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Özgün Yapağı, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İnebolu

İnebolu Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla öğrencileri makamında kabul etti.

Kaymakam Atasoy, kendisini ziyarete gelen öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Atasoy, öğrencilerin ziyaretinde görevini sembolik olarak Mehmet Bülent Özyürük Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi İremsu Karahasan'a devretti.

Kaymakam Atasoy, öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.

İlçede 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 9 Haziran Stadı'nda tören düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Köseoğlu, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 98. yıl dönümüne ulaşmanın heyecanıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı sevinç ve coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Törende, öğrenciler tarafından şiirler okundu, gösteriler sunuldu.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin de verildiği törene, Kaymakam Atakan Atasoy, Belediye Başkanı Engin Uzuner ile kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Hanönü

Hanönü Şehit Faruk Karagöz Yatılı Bölge Okulu'nda düzenlenen tören Atatürk Anıtı’na Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulması ile başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Şehit Faruk Karagöz İlkokulu müdürü Fatih Atlı yaptı.

Çok Programlı Anadolu Lisesi Müzik öğretmeni Zehra Dinçer tarafından hazırlanan vurmalı çalgılar gösterisi beğeniyle izlendi.

Törene, Kaymakam Mustafa Hamit Kıyıcı, Belediye Başkanı Serkan Uçar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Demirkıran ve vatandaşlar katıldı.

Şenpazar

Şenpazar ilçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törenin ardından Şenpazar İlkokulu ve Ortaokulu bahçesinde kutlama programı düzenlendi.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu ve halk oyunları gösterilerinin yapıldığı programa, Kaymakam Orhan Yalınız, Belediye Başkanı Cem Çınar ve vatandaşlar katıldı.

İhsangazi

İhsangazi İlk ve Ortaokulu bahçesinde düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Kılıç, törendeki konuşmasında "23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. Atatürk, 23 Nisan gününü, bayram yapalım diye çocuklarımıza armağan etmiştir. Bu bayram dünyada var olan tek çocuk bayramıdır. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Milli birliğimizi ve beraberliğimizi zedeleyen unsurlara fırsat vermeyelim." dedi.

Kutlama programında, öğrencilerce şiirler okunu ve gösteriler sunuldu.