30 Mayısta Sahnelenecek

Nöbetçi Sahne Sanatları Batı Karadeniz bölge turnesini tamamladı. ORMANIN ORKESTRASI adlı eseri ile klasik Türk Tiyatrosunu 25 sahne ile tamamladı.

  • 837
30 Mayısta Sahnelenecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Topluluk aynı eseri 30 Mayıs 2015 tarihinde Meddah kültürünü de ekleyerek Kastamonu ilinde sahneleyecek. Ayağının tozu ile gazetecilerin sorularını cevaplayan tiyatro yetkilisi Hulusi Sıvacı, Kastamonu Nöbetçi Sahne Sanatlarının profesyonellikten amatörlüğe düşme tehlikesinin var olduğuna dair söylemlere aydınlık getirdi. Sıvacı: “İyileştirme çalışmalarının, beklediğimiz desteğin altında kalması durumunda, tiyatromuzun ticari unvanını yitirerek amatör bir topluluğa dönüşme ihtimali doğrudur.

Kastamonu adı ile yerel olmasına rağmen, ulusal faaliyet yürüten topluluğumuz, unutulmuş veya unutulmaya yüz tutmuş meddah ve ortaoyunu gibi somut olmayan kültür miraslarını yaşatarak, tiyatro tarihindeki ender markalardan biri haline gelmek için 20 yıl emek vermiştir. Türkiye’nin en çok izlenen yerel tiyatrosu olmuş, 979 sahne açmış, binlerce izleyiciye Kastamonu adı ile ulaşmıştır.

Yurt genelinde sahne açan tiyatromuz; futbol kulübümüzle, Hastanemizle, televizyonumuzla aynı kaderi paylaşsın istemiyoruz. İnanıyoruz ki! Kastamonu; Tiyatrosunun kıymetini, kaybetmeden bilecek, yılların emeğini heba etmeyecektir.

Belediye Başkanımız Sayın Tahsin Babaş’ın, KSK’nın desteklenmesine yönelik teşvik edici girişimlerinin başarı sağlaması ve olumlu yönde ivme kazanması tiyatromuz için de bize umut kaynağı olmaktadır.

Tiyatromuzun, profesyonellikten amatörlüğe düşmemesi için bir iyileştirme kampanyası başlattık. Bir bilet almanız, ilin tiyatrosunu kurtarmaya yetiyor aslında. Nöbetçi Sahne Sanatlarının, 20 yıl boyunca nice emekler verilerek bu noktaya vardığını, sahip olduğu değerleri gelecek nesillere aktarmak amacını güden köklü kuruluş olduğunu bilenlere inancımız tamdır.

Gazetecilerin “Tiyatro profesyonellikten amatör topluluğa dönüşürse, kendi şahsınıza tiyatroya devam edecek misiniz?  Sorusuna “amatör tiyatro demek üç-beş tiyatro gönüllüsünün bir araya gelip, ticari bir kazanç elde etme amacı gütmeyerek, eser sahnelemesi demektir. Amatör tiyatrolar biletlerini para ile satamaz, hiçbir kuruma ya da kuruluşa para karşılığında hizmet veremez, destekleyicisinin reklamını yayınlayamazlar. Malumatınız üzere bunları yaptıkları zaman bileti alan da, reklamı veren de vergilendirilmemiş kazanca ortak olmuş olurlar. Hal böyle olunca hiçbir personelimizi istihdam edemeyiz?” dedi.