'80 Milyonluk altyapı yatırımı gerçekleştirdik'

Belediye Başkanı Vidinlioğlu, 'Şehrimizin her noktasında bugüne kadar toplam maliyeti 80 Milyon TL olan altyapı yatırımını gerçekleştirdik.' dedi.

  • 763
'80 Milyonluk altyapı yatırımı gerçekleştirdik'

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, geçtiğimiz günlerde basın mensuplarını belediye çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

"Ata tohumlarına sahip çıkıyoruz, üretimi destekliyoruz"

Vidinlioğlu, "Benim kıymet verdiğim projemiz ata tohumlarımız. Kefili benim. Anlayışımız üretken belediyecilik. Önümüzdeki dönemin ana konusu sağlıklı gıda ve su olacak. Ata tohumları özellikle sahip çıkmamız gereken bir proje. İnşallah bu sene daha fazla dağıtacağız. Geride bıraktığımız üç yılda atalık tohumlardan elde ettiğimiz 200 bin domates, biber ve salatalık fidesini hemşehrilerimize ücretsiz olarak dağıttık." dedi.

"80 Milyon TL olan altyapı yatırımını gerçekleştirdik"

Başkan Vidinlioğlu, "Şehrin altyapı sorununu çözmek adına önemli projeler yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Tosya Yolu mevkii ve Budamış Mahallesi başta olmak üzere şehrimizin her noktasında bugüne kadar toplam maliyeti 80 Milyon TL olan altyapı yatırımını gerçekleştirdik. Göreve geldiğimde Mehmet Akif Ersoy Mahallemizde Tosya Yolu’nda çamurdan geçilmiyordu. Altyapı hiç yoktu. Orada yaptığımız devasa yatırım sorunları büyük ölçüde çözdü. Ufak bir iki noktada asfaltlama konusu var altyapı tamamlandı onları da bitireceğiz." ifadelerini kullandı.

"Bölgenin park ve peyzaj çalışmalarında örnek bir iliz." diyen Vidinlioğlu, "Bu doğrultuda 57 parkımız, 300 çocuk oyun alanı ve kondisyon setimiz bulunmakta. Çocuklarımız ve gençlerimiz için 13 semt sahası ve 4 basketbol sahası kurulumunu da gerçekleştirdik. Yeşilin başkenti Kastamonu’muza Şehit Fırat Çakıroğlu, Bekir Yücel ve Şehit Öğretmenler Parkı gibi birbirinden güzel alanlar kazandırdık.

Bunun yanı sıra; 66 bin 622 adet ağaç ve çalı dikimi, 616 bin 260 adet yazlık ve kışlık mevsimlik çiçek dikimi, 28 bin adet lale, 10 bin adet lavanta, 2 bin adet sümbül ve nergis üretimi, 41 bin 50 metrekare hazır rulo çim uygulaması, 9 bin 700 metrekarelik alanda otomatik sulama sistemi, 68 adet oyun seti kurulumu, 27 adet kondisyon parkuru/street workout parkuru kurulumunu gerçekleştirdik." diye konuştu.