88 kulübe Bakanlık yardımı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından tüm yurtta eş zamanlı olarak gerçekleştirilen programda, Kastamonu'da da 88 kulübe yardım töreni yapıldı.

  • 2592
88 kulübe Bakanlık yardımı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından tüm yurtta eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Tesis Yatırımları ve Spor Kulüplerine Destek Programı Kastamonu'da Merkez Spor Salonu'nda yapıldı.

Dün düzenlenen törene, Kastamonu Valisi Avni Çakır, Milletvekilleri Hakkı Köylü ve Metin Çelik, Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nida Sinsi, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, Kastamonu ASKF Başkanı ve Okul Sporları Şube Müdürü Adem Keloğlu, Spor Şube Müdürü Engin Kaya, kurum amirleri, spor kulüplerinin başkan ve idarecileri ile sporcular katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

88 kulübe Bakanlık yardımı

"Amatör Spor Kulüpleri desteklenmeli"

Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Adem Keloğlu, "Amatör sporumuza desteklerin çok önemli olduğu bilinciyle, 20 yıldan bu tarafa yapılan tesislerimizin sportif alanda değerlendirilmesi için amatör sporun lokomotifi olan amatör spor kulüplerimizin desteklenmesinin gerekli olduğu konusunda herkesin mutabık olduğuna inancamız tamdır. Yapılan bu desteklerin, yapılan yatırımların sonuç olarak gençliğimize en iyi şekilde kullanıma açılması amatör sporumuzun desteklenmesiyle mümkün olacağı bir gerçektir. Bu kapsamda yapılan bu yardımların kulüplerimiz için can suyu olacağını belirterek, bundan sonra da yardımların devam etmesini diliyorum." dedi.

88 kulübe Bakanlık yardımı

"88 spor kulübüne 1 milyon 845 lira nakdi yardım yapılacak"

Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız yürütmüş olduğu tüm faaliyetler ve projeleriyle gençlerimiz başta olmak üzere tüm milletimizin sportif, kültürel ve sosyal alanda her daim yanında olmuştur. Pandemi döneminde, sel ve deprem afetlerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarımız, milletçe yaşadığımız sıkıntılı günlerde vatandaşlarımıza sıcak bir yuva olmuştur. Yurtlarımız ilimizde gerçekleştirilen sportif organizasyonlarda sporcularımıza, yaz aylarında 18-30 yaş arasındaki tüm gençlerimize konaklama imkanı sunarak onların evi haline gelmiştir. Öte yandan Bakanlığımızın gençlerimize sunduğu farklı imkanlar, onların geleceklerine yön vermeleri açısından onları aydınlatarak hiçbir zaman yalnız olmadıklarını kendilerine hissettirmiştir.

Bugün de ilimizde faaliyet gösteren 88 spor kulübümüze Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından toplamda 1 milyon 845 bin lira nakdi yardım ve bunun yanında çalışmalarında fayda sağlayacak önemli ayni yardımlar da gerçekleştirilecektir. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ayrıca tüm Türkiye ve tabi ilimizde çok önemli büyük yatırımlara, gençlerimizin gelecekleri için büyük atılımlar yapmıştır." dedi.

88 kulübe Bakanlık yardımı

"İlimiz ve ilçelerimizde sentetik düzeyde sahalar yapılmıştır"

Asrak, "Kastamonu’da yurt kapasitemiz 900’lerde 7 bin 500’lü rakamlara ulaşmış, il merkezinde tek olan Gençlik Merkezi sayımız Taşköprü, Tosya, Bozkurt, Devrekani, Abana ilçelerimiz de eklenerek 6’ya yükselmiş, mevcut Gençlik Merkezimizin yanı sıra Kastamonu Üniversitemiz başta olmak üzere 3 adet Gençlik Ofisimiz hizmete sunulmuştur.

Spor yatırımları, spor tesisleri deyince ilk akla gelen tabi ki futbol. Futbolda 2010 yılına kadar ilimizde sentetik düzeyde standartlara uygun bir çim saha yoktu. İlk defa Hasan Doğan Tesislerimizde 2010 yılında 2 adet sentetik çim saha hizmete girmiş ondan sonrasında Araç’ta, Cide’de, Tosya’da, İnebolu’da, Taşköprü’de sentetik çim sahalar faaliyete geçmiş; Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Kastamonu’ya teşriflerinde Kastamonu paketinin açıklanmasından sonra spor yatırımlarımız arasına Pınarbaşı, Devrekani, Hanönü, Azdavay ve selden sonra Abana, Bozkurt, Çatalzeytin’e de sentetik çim sahalar yapılmıştır. Gençlerimizin futbol amaçlı kullanabildikleri ilimizde şu an toplamda 14 adet sentetik yüzeyli çim saha gençlerimizin, sporcularımızın hizmetindedir." diye konuştu.

88 kulübe Bakanlık yardımı

"İlimiz genelinde çok sayıda spor salonu faaliyete geçti"

Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, "Salon sporları noktasında ilimizin ilk spor salonu Hüsnü Tandoğan Spor Salonu 1967 yılında faaliyete geçmiştir. Oranın da modernizasyonu, deprem güçlendirmesi yapıldı. İlimizde uzun yıllar Hüsnü Tandoğan Spor Salonu hizmet verdikten sonra 2001 yılında Atatürk Spor Salonu’nu ve onun devamında Tosya, Taşköprü, İnebolu, Daday, Devrekani, Bozkurt, Çatalzeytin ve Cide spor salonlarımızla 10 adet spor salonumuzla hizmet verirken; sonrasında Kastamonu bir nevi sporumuzun amiral gemisi olan içinde bulunduğumuz Merkez Spor Salonu 2021 yılında faaliyete geçti. Öncesinde de Seydiler, Araç, Hanönü, Ağlı ve sporcu fabrikası olarak örnek bir tesis olan Hasan Doğan Spor Kompleksimiz hizmet verirken devamında yurtlarımız içine iki tane antrenman salonu, Daday’da bir antrenman salonu ve sonrasında Sayın Bakanımızın teşriflerinden sonra hiç spor salonu olmayan Pınarbaşı, Azdavay, Şenpazar, Küre ve Doğanyurt ilçelerimiz de yatırım programına alınmış ve Belediyelerimizle yapılan protokoller neticesinde yüzde 90 oranında bu salonlarımız da tamamlanarak faaliyete geçmiştir. Tosya’ya da Spor Toto Teşkilat Başkanlığımız tarafından 50 milyonluk protokol yapılmış olup proje hayata geçecektir.

88 kulübe Bakanlık yardımı

Şu anda ülkemizin en önemli spor yatırımlarından bir tanesi olan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezimizin de geçici kabulü yapılmış ve içerisinde bulunan 5 adet spor salonuyla, atletizm pistiyle, kongre merkeziyle, konaklama merkeziyle, sadece yerelde değil ülkemizin tüm sporcularına hizmet verecek bir tesis haline gelmiş ve inşallah 2023 yılı içinde Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında hizmet vermeye başlayacaktır.

İlimizde 1978 yılında yapılan Halime Çavuş Kapalı Yüzme Havuzumuz ömrünü tamamladıktan sonra Hasan Doğan Kompleksimizin içerisinde yüzme havuzumuz 2018 yılında yarı olimpik olarak faaliyete geçmiş, Taşköprü’de 2012 yılından bu yana havuzumuz hizmet vermeye devam ederken Tosya ve İnebolu ilçelerimizde butik havuzlarımız tamamlanma noktasına gelmiş, Abana, Devrekani ve Azdavay ilçelerimizde de her biri 10’ar milyonluk portatif kapalı yüzme havuzlarımız faaliyete geçtiğinde ilimizde toplamda 7 kapalı yüzme havuzumuz faaliyette olacaktır." diye konuştu.

88 kulübe Bakanlık yardımı

"İl genelinde 16 adet halı sahamız hizmete devam ediyor"

Asrak, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız; belediyelerimizle, Özel İdaremizle, üniversitemizle, diğer paydaş kurumlarımızla birçok protokoller yaparak Bakanlığımızın Spor Toto kaynaklarıyla Kastamonu’daki gençlerimiz için tesis yatırımı noktasında Kastamonu Belediyemizle 5 adet açık halı saha, Seydiler ilçemizde bir adet halı saha, İnebolu ilçesi köylerimizde selden sonra 2 adet halı saha ve Yolkonak tesislerimizde bir adet olmak üzere toplam 10 adet halı saha hizmete girmiş; Abana, Bozkurt, Çatalzeytin, İhsangazi ve Özel İdare’nin içerisinde ve KYK içerisinde toplam 6 adet kapalı halı sahamız hizmette olup toplam 16 adet halı sahamız hizmete devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

88 kulübe Bakanlık yardımı

Asrak şöyle devam etti:

"Tabi ki tesisleri yapmak önemli ama yaşatmak daha önemli. Bu tesislerin yapılması noktasında Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza sonrasında Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Sayın Valimize, milletvekillerimize, belediye başkanımıza ve ilçelerdeki belediye başkanlarımıza ve tüm emeği geçenlere ben çok teşekkür ediyorum.

Kastamonu ilimiz gerçekten bir spor şehri olma yolunda. Spor yatırımlarıyla geldiğimiz nokta çok güzel. Bunları yapmak ne kadar önemliyse yaşatmak önemli. Yaşatmanın en önemli ayağında spor kulüplerimiz, antrenörlerimiz var. Bu noktada biz Kastamonu ilimizde çok şanslıyız. Başta Sayın Valimiz sporu ve sporcuyu seven ve destekleyen, milletvekillerimiz bu saydığım spor yatırımların ilimize gelmesinde emek veren, belediye başkanımız her daim sporun içinde sporcunun yanında ve bizler de Gençlik ve Spor Teşkilatı olarak tüm çalışanlarımızla spor kulüplerimizin, tesislerimizi en verimli kullanması için elimizden geldiği kadar çalışıyoruz.

Geçtiğimiz yıl okul sporlarına 6 bin sporcumuz katılırken bu yıl bu rakam 8 binleri geçti. En önemlisi 16 bin olan kulüplerdeki lisanslı sporcu sayımız okul sporlarıyla birlikte 25 binleri geçiyor.

Kastamonu 2022-2023 dönemi içerisinde 7 Türkiye şampiyonasına ev sahipliği yapmış, birçok grup birinciliğine ev sahipliği yapmış ve toplamda 31 faaliyette 498 takımımızı ağırlayıp, il dışından gelen 7 bin 500 sporcumuza ev sahipliği yapmıştır.

Kastamonu, tüm bu belirtilen tesis yatırımlarına ek olarak Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezi’yle, Gençlik Kampları’yla, Ilgaz Kayak Tesisleri’yle, Boks Milli Takım Kamp Merkezi’yle, hem yerele hem de ülke geneline hizmet veren spor yatırımlarıyla spor şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın temel amaçları arasında sporun tabana yayılması ve performans sporcularının yetiştirilmesi. Bakanlığımız bünyesinde yapılan bu tesis yatırımları, ayni ve nakdi yardımlar, yürütülen projeler ve sportif organizasyonlar sonucunda inanıyoruz ki spor kulüplerimiz ilimiz başarısı doğrultusunda çıtayı her yıl daha yukarılara taşıyacaktır."

88 kulübe Bakanlık yardımı

"Belediye olarak amatör spor kulüplerimize destek sözü verdik"

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın tesis yatırımları ve spor kulüplerine katkıları temalı program münasebetiyle bir araya gelindiğini dile getiren Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, "Bu yatırımlar dolayısıyla Gençlik ve Spor Bakanlığımıza çok teşekkür ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da spor ve sporcuya olan yatkınlığını, düşkünlüğünü biliyoruz. Bu anlamda kıymetli Cumhurbaşkanımıza ve kıymetli Spor Bakanımıza teşekkür ediyorum. Elbette Kastamonu sporcu şehri. Çok sayıda sporcumuz var, inşallah sayımız bu konuda artarak devam eder. Biz de geçtiğimiz günler de sevgili müdürüm Adem Bey ziyaret ettiğinde amatör kulüplerimize destek sözü verdik. Bu anlamda zaten okullardan gelen spor taleplerini biz Kastamonu Belediyesi olarak geri çevirmeden hepsine karınca kararınca yardım etmek istedik. Bundan sonrada bu yardımlarımız artarak devam edecek. Sporcularımıza üstün başarılar diliyorum. Kastamonu’dan şampiyonlar çıksın istiyorum. Hem takım olarak hem bireysel olarak hepinizin yanındayız, bundan sonra da yanınızda olmaya devam edeceğiz." dedi.

88 kulübe Bakanlık yardımı

"İlimiz ve ilçelerimiz, hatta köylerimiz güzel tesislere kavuştu"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bir sporcu olması dolayısıyla son 20 yılda spor alt yapısına Türkiye’nin her yerinde destek verildiğini vurgulayan Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, "İllerimizde yapılan stadyumlara, spor salonlarına, diğer tesislerimize baktığımızda Türkiye’nin dünyada yarışan hatta dünyayı belki de belirli noktalarda geçen spor alt yapısına kavuştuğunu görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlimiz, hem merkezde hem ilçelerimizde, bazen hatta köylerimize varana kadar güzel tesislere kavuştu. İçinde bulunduğumuz Merkez Spor Salonu’muz başta olmak üzere ilçelerimizde spor salonlarımızın hepsini siz gençlerin hizmetine sunduk. Bütün bunlar aslında şuna sebep oldu. 20 yıl önce lisanslı spor sayımız 800 binken bugün 9 milyonu aşan lisanslı sporcu sayısına Türkiye ulaşmış oldu. Bir taraftan da ayni ve nakdi yardımlar ile siz gençlerimizi, spor kulüplerini desteklemeye devam ediyoruz." diye konuştu.

88 kulübe Bakanlık yardımı

Maçlara seyirci desteği istedi

Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, sporculara seslenerek, "Siz spor yapıyorsunuz, spor yaparken maçlarınıza seyirci gelmesini ister misiniz? Şu anda Kastamonu’yu Türkiye’de ve Avrupa’da temsil eden hentbol kulübümüz var. Burada maçları yapılıyor ama maalesef gerekli seyirciyi bulamıyoruz. Yurt dışına gittiğiniz zaman her sahada 3-5 bin biletli seyirci oluyor ama biz burada bir avuç seyirciyle onlara karşı mücadele veriyoruz. Çocuklar sizden ricam cumartesi pazar günleri oynanan bu maçlara gelirseniz çok memnun oluruz. Kulübünüzü desteklemiş olursunuz. Diğer taraftarlar da sizi destekler." dedi.

88 kulübe Bakanlık yardımı

"Bu spor salonları sizler varsanız bir anlamı var"

35-40 gündür ilimizden uzak kaldığından dolayı gerçekleştirilen organizasyonda bir araya gelmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Kastamonu Valisi Avni Çakır, "Sevgili öğrenciler sizleri spor kıyafetleri içinde görmek gerçekten de büyük bir mutluluk. Biz büyüklerinize düşen görev ise sizlerin çok daha fazla sürede çok fazla sayıda bu spor, antrenman sahalarında spor kıyafetleri içinde en uygun şartlarda olmanız için çalışmak ve sizlere bu imkanları sağlamak. Bu anlamda Kastamonu idarecileri olarak son derece rahatız, gururluyuz. Çünkü gerçekten ilimiz sahip olduğu imkanlar ile birlikte spor ile alakalı aktiviteleriyle bölgedeki en önde illerin başında geliyor. Gerçekten de Kastamonu spor camiası daha çok çocuğun, daha çok gencin, velinin sporla buluşması noktasında yoğun uğraş içerisindeler. Bu spor salonlarımız sizler varsanız bir anlamı var. O yüzden buradan velilerimize, antrenörlerimize de çağrıda bulunmak istiyorum. Ne kadar çok çocuğumuzu bu salonlara taşırsak bu salonlar yapılış amaçlarına o kadar ulaşmış olur. Bu salonlar haftada, ayda 2 maç için yapılmadı, vatandaşlarımızın spor ihtiyaçlarına karşılık vermek için yapıldı. O yüzden sizlerin sporla barışık dünyanız ne kadar yoğun olursa bizler o kadar mutluyuz. İnşallah yaz sezonunda da daha çok çocuğumuzu bu salonlarda buluşturacağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilimizde faaliyet gösteren 88 Spor Kulübümüze 1 milyon 845 bin lira değerinde nakdi yardım çekleri takdim edildi.

88 kulübe Bakanlık yardımı

88 kulübe Bakanlık yardımı