9 çocukla barakada yaşayan aile, yeni evine kavuştu

Kastamonu'da 9 çocukla barakada yaşam mücadelesi veren aileye, yeni evi yapılarak kış mevsimine girilmeden teslim edildi.

  • 2624
9 çocukla barakada yaşayan aile, yeni evine kavuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İhlas Haber Ajansı Kastamonu Bürosu tarafından gündeme getirilen ve Cide’nin Çilekçe Köyünde 9 çocuğuyla babasından kalma barakada yaşam mücadelesi veren aileyi konu edinen haber üzerine Cide Kaymakamlığı ile AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir girişimlerde bulunmuştu.

Cide’nin Çilekçe Köyünde ikamet eden Mehmet Koş, eşi ve 9 çocuğuyla babasından kalma barakada yaşam mücadelesi verirken yapılan haberler üzerine AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, danışmanlarına talimat vererek konunun incelenmesini istemişti. Yapılan incelemelerin ardından Demir, ailenin ikamet ettiği evin yaşam şartları için uygun olmadığını belirterek, aileye yeni bir evin kazandırılacağını açıklamıştı.

Bunun üzerine inşaat çalışmaları başlayan ev, kısa bir sürede tamamlanarak kış mevsimine girilmeden aileye teslim edildi.

9 çocuğu ve eşi ile birlikte barakada yaşayan Mehmet Koş, maddi durumunun iyi olmadığı için yeni bir ev yapamadığını belirtti. Ailesine yeni bir evin kazandırılmasında yardım ve desteklerini esirgemeyen AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir’e teşekkür eden Koş, kışın göçme tehlikesi olmadan huzurlu ve sıcak bir evde ilk kez kalacaklarını ve bu yüzdende çok mutlu olduklarını söyledi.