Abana, İstiklal Yolu Sürüşü motorcularına ev sahipliği yaptı

'İnebolu'dan Ankara'ya 340 kilometrelik İstiklal Yolu Sürüşü' öncesinde Türkiye'nin farklı illerinden Kastamonu'ya gelen motor tutkunları, Abana'da kamp yaptı.

  • 1425
Abana, İstiklal Yolu Sürüşü motorcularına ev sahipliği yaptı

9 Haziran İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü'nün 100'üncü yılında "İnebolu'dan Ankara'ya 340 kilometrelik İstiklal Yolu Sürüşü" öncesinde Türkiye'nin farklı illerinden Kastamonu'ya gelen motor tutkunları, Abana'da kamp yaptı.

37 Riders Motosiklet Kulübü Derneği'nin organize ettiği etkinlik öncesi yaklaşık 100 motosiklet ile Abana'ya gelen 150 motorcu, belediye ile Abana'yı Tanıtma ve Turizm Derneği'nin de destek verdiği programla Yeşilyuva Mesire Alanı'nda bir gecelik kamp yaptı.

Kamp süresince ilçede büyük bir hareketlilik yaşatan ziyaretçiler, Abana yazısı önünde hatıra fotoğrafı çektirip sahil turu attıktan sonra konvoy eşliğinde İnebolu'ya hareket etti.

Abana'yı Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Semih Yüksel, anlamlı bir organizasyona katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Etkinliğin, ilçe tanıtımı açısından da büyük önem taşıdığını vurgulayan Yüksel, "Ankara, Bursa, Eskişehir, İstanbul ve Sinop başta olmak üzere farklı illerden çok sayıda ziyaretçimizi ağırladık. Yaşanan bu hareketlilik sezon öncesi de esnaflarımızın yüzünü güldürdü. En önemlisi de ziyaretçilerimizden çok güzel geri dönüşler aldık. Herkes Abana'dan mutlu bir şekilde ayrıldı. Tanıtım noktasında da önemli bir fırsat oldu bizim için. Bu etkinliğin ilçemizde yapılmasına vesile olan 37 Riders Motosiklet Kulübü Derneği Başkanı Fatih Peker ve yönetimine, Abana Belediye Başkanı Yunus Akgül ve tesis işletmecisi Ahmet Çelik'e teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.