Abana İlçe Hastanesinde tatbikat

Abana İlçe Devlet Hastanesinde hastane afet planı tatbikatı gerçekleştirildi.

  • 1417
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Abana İlçe Hastanesinde tatbikat

Abana İlçe Devlet Hastanesinde afet ve acil durumlara karşı hazırlıklı olmak amacıyla tatbikat gerçekleştirildi.

Hastane Afet Planı (HAP) tatbikatında, afet ve acil durumlara ilişkin riskleri önleme ve azaltma, afet ve acil durumlara karşı hazırlıklı kılma, tüm sağlık tesislerinde olumsuz durumlara karşı hazırlıklı olma amaçlandı.

Tatbikatın senaryosu şu şekilde açıklandı:

"Hastane servis katında bulunan elektrik panosunda yangın meydan gelmiş, kısa süre içinde çok sayıda hasta tahliyesi ile karşılaşacağı öngörülerek ivedilikle olay yönetim ekibinin olay yönetim merkezinde toplanması talimatı verilmiştir. Olay yönetim ekibince yapılan ilk değerlendirme sonucunda risk değerlendirmesi yapılarak hastane afet planı devreye sokulmuş ve 'Kırmızı Kod' ilan edilmiştir.

Hastane Afet Planı (HAP) Başkanı talimatları ile operasyon şefi organizasyonunda, tüm personel göreve çağırılmış, acil durum dışında hasta alımı durdurulmuş, mevcut hastaların tahliyesi sağlanmış, basın alanı, personel toplanma alanı, triaj alanı, yeşil alan, sarı alan ve kırmızı alanlar belirlenerek hazır hale getirilmiş; güvenlik tedbirleri gereğince, hasta yakınları ve basın mensupları için, güvenlik görevlileri tarafından uygun şekilde yönlendirilerek alınan tedbirler kapsamında tüm birimler soğukkanlı bir şekilde olaylara müdahale edecek biçimde konumlanmıştır.

Hastaneler arası imzalanan protokoller gereği Bozkurt Devlet Hastanesi ve Kastamonu UMKE'den acil malzeme tedariği sağlanmış, çalışan personelin çalışma vardiyaları planlanmış, basın ve eşgüdümlü ilgili kurumlar bilgilendirilerek, hastanede oluşan yangın kontrol altına alınmıştır. Sonrasında kademeli şekilde normal çalışma düzenine dönülmüş ve 'Yeşil Kod' ilan edilerek Hastane Afet Planı Tatbikatı sona erdirilmiştir."